Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Blog Michelle: Waarom 30 worden helemaal niet erg is

Blog Michelle: Waarom 30 worden helemaal niet erg is

Blog Michelle: Waarom 30 worden helemaal niet erg is

Van uitspraken als ‘thirties are the new twenties’ krijgt VIVA’s Michelle een beetje jeuk. Echter, nu haar dertigste verjaardag minder dan een jaar van haar verwijderd is, heeft ze voor haar eigen gemoedstoestand toch maar op een rijtje gezet waarom the magic 3-0 passeren helemaal geen ramp is.

1. Spontaan etentje? Leuk! En een weekendje weg zo op z’n tijd, daar ben je ook niet vies van. Nu je al een tijdje student-af bent, heb je je financiën een stuk beter op een rijtje dan een jaar of tien geleden. Stufi, wat was dat ook alweer?

2. Je schimmelige kamertje drie hoog achter met een door 8 huisgenoten gedeelde badkamer heb je inmiddels lang en breed vaarwel gezegd. Je woont in een grote mensen-huis! Nooit geweten dat je zo intens gelukkig kon worden van een schoon aanrechtblad, haarloze putjes en een grote bank waar je languit op kunt liggen. In je eentje, zonder vier huisgenoten naast je.

3. Trends? Alles leuk en aardig, maar gelukkig weet je inmiddels wél wat goed bij jouw lijf en karakter past. Je laat je dus niet meer blindelings leiden door alles wat ‘de modeblaadjes’ schrijven en laat modegrillen waar jouw lichaam weinig wel bij vaart gewoon in de rekken hangen.

4. Ken je ‘m nog, dat onrustige gevoel dat je bekroop als je een avond op de bank bleef? Dat heet nou FOMO, oftewel Fear Of Missing Out, een typische aandoening die vooral heerst onder twintigers. Maar zeg nou zelf, na een week flink werken klinkt hangen op de bank misschien toch iets comfortabeler dan hangen in de dj-booth. Ook al is het zó pijnlijk om toe te geven: chillen rocks. Ook in het weekend. Misschien wel júist in het weekend. En ineens boeit het dan ook steeds minder dat je dan een feestje mist. Er komt er volgende week wel weer één, of niet – dat zie je dan wel weer. Zennnnn…

5. Waar je gedachten, toen je twenty-something was, nog van hot naar her konden vliegen lijkt het alsof ze allemaal langzaam beginnen te landen. Je bent beter in staat hoofd- van bijzaken te onderscheiden en dat creëert een heleboel rust in je bovenkamertje. En als we veertigers mogen geloven, wordt dat alleen nog maar rustiger. Lekker!

6. Dat gehannes en geklungel tussen de lakens hopen we nu toch wel voorgoed gedag te hebben gezegd. Want met de jaren komt ook ervaring! Say bye to konijnensex en de ik-doe-maar-wat-de-ander-lekker-vindt-want-ik-ben-zooo-verliefd-sex. Je weet precies wat jíj lekker vindt en misschien nog wel beter – je bent niet bang dat de beste man of vrouw te vertellen. Ja kom nou, als hij of zij met jou in bed ligt, mag deze persoon ook wel even de stinkende best doen. Hallelujah en welkom FIJN sexleven!

7. Puntje zeven hangt eigenlijk een beetje samen met punt zes. Ook al takelen je gezicht en lichaam zienderogen af, je zelfvertrouwen neemt op miraculeuze wijze toe. En dat blakende positieve zelfbeeld werpt zijn vruchten af: je wordt er namelijk stuk-ken aantrekkelijker van (en dát met een hangend en rimpelig gezicht in the making). Wel onthouden: begin natuurlijk niet gelijk over rammelende eierstokken – dan is de kans alsnog groot dat je je avond alleen in bed eindigt nog voordat je al je ik-heb-ervaring-trucs uit de kast had getrokken. En dat zou toch eeuwig zonde zijn?

Beeld: Getty Images