Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Waar zijn we toch mee bezig? -2-

Waar zijn we toch mee bezig? -2-

Waar zijn we toch mee bezig? -2-

Ook uit de Telegraaf van vandaag:

Kinderkleding wordt te volwassen
AMSTERDAM – Over de seksualisering van kinderkleding raken we maar niet uitgepraat. Het rare is dat er weinig tegen wordt ondernomen. Sterker nog kinderkleding ziet er steeds meer uit als kleding voor volwassenen.

Recent onderzoek uitgevoerd door Kenyon College in de Verenigde Staten heeft uitgewezen dat maar liefst een kwart van alle kinderkleding typisch volwassen seksuele kenmerken heeft. Zo’n 4 procent is als ‘sexy’ te bestempelen.

Zo wordt uitgaanskleding van jong volwassenen in een ‘schattige’ versie geproduceerd. Een voorbeeld: een legging met tijgerprint is in de kinderversie in het roze uitgevoerd. De onderzoekers menen dat dat een verwijzing is naar seksulaliteit.

Abercormbie

Het merk Abercrombie maakt het volgens de onderzoekers helemaal bont. Dat merk heeft een onderbroek voor meisjes op de markt gebracht met daarop de tekst ‘wink wink’, wat ‘knipoog, knipoog’ betekent.

Onlangs kwam hetzelfde merk ook al in het nieuws door de push up bikini voor meisjes.

Hier ben ik het dus wel mee eens. Erger me er al een hele tijd aan. Heb er ook vaak over geschreven voor de kranten. Vooral die stugge skinny spijkerbroek voor baby’s! En truitjes met capuchon! Dat ligt toch niet lekker! Call me old fashioned, maar ik pleit voor de terugkeer van het boxpakje/kruippakje! Zit en ligt heerlijk comfortabel, baby is van kop tot teen aangekleed en voor het verschonen hoef je niet alles uit te trekken! Toen Olivia nog baby was, moest ik ernaar zoeken als een speld in een hooiberg. Vooral die dingen met voetjes en al waren haast onvindbaar. Maar, gelukkig bestaat er een levendige tweedehands handel en bood de Zeeman ook nog wel eens uitkomst.

Anyway, een roze tijgerprint vind ik dan wel weer leuk. Niets sexy’s aan, toch? Maar, een push up bikini of een string voor kinderen. NIET DOEN, PLEASE!

Dit pakje is dan weer een voorbeeld van niet doen, vind ik. Zwart voor een baby? Kweet het niet hoor. En dan die tribal tattoo… Op het randje. Maar ja, het is wel een kruippakje.