Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Waar werd de meeste koffie gedronken? In de serie ‘Gilmore Girls’ of in ‘Friends’?

Waar werd de meeste koffie gedronken? In de serie ‘Gilmore Girls’ of in ‘Friends’?

Waar werd de meeste koffie gedronken? In de serie ‘Gilmore Girls’ of in ‘Friends’?

We hadden niet raar opgekeken als ze vanwege een overdosis van het televisiescherm waren gestuiterd; Lorelai en Rory dronken in ‘Gilmore Girls’ zoveel koffie dat een normaal persoon op-en-neer zou bouncen van de cafeïne. Ook onze buddies uit ‘Friends’ waren niet vies van een dagelijks van een bakje troost. Wie zou het meeste geld uitgegeven hebben aan koffie als we de vergelijking maken?

PayPal onderzocht

Betalingssysteem PayPal maakte de berekening voor ons; tijdens de 153 afleveringen van Gilmore Girls dronk het moeder-dochterduo gemiddeld twee koppen koffie per aflevering. Dit warme drankje werd in de serie vaak thuis bereid door het stel. Als we weten dat een zelfgemaakt bakkie ongeveer € 0,45 kost en een kopje bij Luke’s Diner € 2,20 bedraagt, betekent dit dat de Gilmore Girls ongeveer € 694 euro spendeerden aan koffie tijdens de zeven seizoenen. Valt dus reuze mee. Wij hadden eigenlijk verwacht dat het véél meer zou zijn.

In Friends leefde die doe-het-zelf-vibe veel minder. Monica, Chandler, Phoebe, Ross en Rachel dronken hun koffie liever bij Central Perk. Ongeveer twee koppen koffie per aflevering voor een bedrag van € 3,80 per kop. Dus als we de rekensom maken na 236 afleveringen betekent dit dat de vriendengroep voor € 9000 aan koffie achterover heeft geslagen. Oftewel,  € 1500 per persoon.

Lees ook: