Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Het ligt dus niet aan jou: vrouwen hebben heftigere katers dan mannen en dít is de oorzaak

Het ligt dus niet aan jou: vrouwen hebben heftigere katers dan mannen en dít is de oorzaak

Het ligt dus niet aan jou: vrouwen hebben heftigere katers dan mannen en dít is de oorzaak

Ondanks dat er geen feestjes op de planning stonden en je het nieuwe jaar héél anders hebt ingeluid dan je waarschijnlijk wilde, is de kans groot dat het  tóch gepaard ging met de nodige champagne en andere alcoholische versnaperingen. Eindstand: jij ligt vandaag uitgeteld op de bank, terwijl… jouw vriend nergens last van lijkt te hebben? Noem het oneerlijk, maar het is dus eigenlijk niet heel gek.

Katers bij mannen vs. vrouwen

Heb je een gezellige avond gehad met je broer, beste vriend of partner? De kans is groot dat jij het de volgende ochtend een tikkeltje zwaarder hebt dan je mannelijke gezelschap. Volgens onderzoekers hebben vrouwen namelijk hevigere katers.

Lichaamsbouw

De heftigheid van de katers heeft alles te maken met de lichaamsbouw van mannen en vrouwen. Over het algemeen zijn vrouwen kleiner en wegen ze minder dan mannen. Dit is ook de reden dat vrouwen over het algemeen sneller dronken zijn dan mannen: per glas alcohol hebben vrouwen minder lichaamswater om de alcohol mee te vermengen.

Lees ook
Toch maar iets anders inschenken? Déze kleur wijn zorgt voor de heftigste kater

Vet en spieren

Ook hebben mannen gemiddeld meer spieren en minder vet dan vrouwen. Spieren bestaan vooral uit water, dus mannen hebben ook nog eens extra water om de giffen in de alcohol mee te vermengen. Drinken jij en je man dus precies hetzelfde aantal drankjes? Dan zal jij eerder aangeschoten zijn en ook de katers zullen niet hetzelfde aanvoelen: als vrouw zal je je waarschijnlijk veel beroerder voelen de volgende dag. Don’t shoot the messenger…

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle.nl | Beeld: iStock