Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Vrouwen geven hun toiletgeheimen bloot!

Vrouwen geven hun toiletgeheimen bloot!

Vrouwen geven hun toiletgeheimen bloot!

Op Vrouwonline kon je de afgelopen weken meedoen aan een niet alledaags onderzoek over een heel alledaags onderwerp.

Immers iedereen brengt wel een aantal keer per dag een bezoek aan het kleinste kamertje.
Natuurlijk hebben we zelf ook meegedaan aan het Glorix Toiletgeheimen Onderzoek en we kunnen je vertellen, sindsdien zitten we met een heel ander gevoel op het toilet!

Ben je benieuwd naar de toiletgeheimen van vrouwelijk Nederland? Maar liefst 910 vrouwen hebben meegedaan aan dit onderzoek en hieronder vind je een aantal leuke, verrassende en herkenbare resultaten!

Alhoewel iedereen dagelijks meerdere keren het toilet bezoekt, levert het onderwerp bij navraag onder meer dan 900 vrouwen nog altijd genante momenten en opvallende geheimen op. Vrouwen vinden het vooral beschamend als ze ongewild geluiden maken tijdens hun bezoekje aan het toilet. Ook een grote boodschap die niet meteen wil wegspoelen, is ontzettend genant… Een van de best bewaarde toiletgeheimen is dat veel vrouwen het noodzakelijke toiletbezoek ook gebruiken als een momentje van rust voor zichzelf. Sommigen gaan zelfs als ze helemaal niet hoeven!

Schaamrood op de kaken
Naast de ongewilde geluidjes en boodschappen die niet willen wegspoelen, zijn per ongeluk de deur open laten en betrapt worden met je broek op de enkels of de deur open maken terwijl er iemand anders op het toilet zit, veelgenoemde gebeurtenissen waarvan vrouwen het schaamrood op de kaken krijgen. Telefoons en sieraden in het toilet laten vallen, komt regelmatig voor. Ook een stuk toiletpapier dat uit een broek hangt of een rok die van achter in slip of panty zit, hebben al menig vrouw een benauwd moment bezorgd. Net als door de wc zakken, omdat manlief de bril omhoog heeft laten staan en over een collega roddelen op het toilet terwijl die collega dan net uit een van de hokjes komt.

Genotsmomentjes
Even niets hoeven, een moment voor jezelf hebben, daar geniet ruim een derde van de ondervraagden van op het toilet. En tijdens dat moment van rust wordt er veel gelezen, gepuzzeld, nagedacht, ge-smst, naar muziek geluisterd, een spelletje gedaan en bekijken ze de verjaardagskalender, foto’s of andere zaken die aan de muur hangen. Een frisse geur en een schoon toilet is ook reden om van een toiletbezoek te genieten.

No go area
Vrouwen blijken erg goed voorbereid te zijn op een toiletbezoekje buitenshuis. Bijna de helft vertrekt niet naar kroeg of restaurant zonder papieren zakdoekjes in haar tas voor het geval er geen wc-papier is. Mocht er geen papier voorhanden zijn en ook geen papieren zakdoekjes dan doet een groot deel van de vrouwen het gewoon zonder papier. Als een vrouw ergens haar behoefte niet wil doen, dan is dat het openbaar toilet op straat. Bijna een kwart griezelt ervan. Het toilet in de trein staat ook hoog genoteerd als no go area en ook de zogenoemde Dixie (mobiel toilet) en de wc in een (mannen) studentenhuis zijn niet bijster populair. Minder moeite heeft men met de toiletten in een vliegtuig, kroeg en op de camping. Op reis zijn de ondervraagde vrouwen erg goed voorbereid op toiletbezoekjes onderweg. Bij zo’n 36% zit namelijk wc-papier in de koffer. Ook Glorix hygiënische doekjes (18%), desinfecterende handgel (17%), en papieren wc brillen (11%) behoren bij velen tot de standaard vakantie-uitrusting.

Meer toiletweetjes
Wist je dat…
– Bijna de helft van de vrouwen moeite heeft met een wc-bezoek hebben als er deurtjes voor zitten die van boven en onder open zijn;
– Bijna de helft van de vrouwen boven de bril van een vreemd toilet hangt;
– Zo’n driekwart eerst kijkt of het toilet wel schoon is en bijna de helft checkt of er voldoende papier is,
voordat ze gaan;
– Negen op de tien vrouwen zelf verantwoordelijk zijn voor het schoon houden van het toilet thuis;
– 20% van de vrouwen het toilet elke dag schoonmaakt, en 40% 2 tot 3 keer in de week;
– Bijna de helft van de vrouwen vindt dat mannen moeten zitten voor een kleine boodschap;
– Een vijfde van de vrouwen haar toilet ziet als persoonlijk visitekaartje vol met foto’s, kalenders en leuke
spulletjes;
– Ruim een derde van de vrouwen gezellig met de deur open plast;
– Bijna een derde van de vrouwen haar grote boodschap ophoudt als ze bij haar nieuwe vlam is en opeens moet;
– Bijna tweederde van de vrouwen er geen enkel probleem mee heeft om naar het toilet te gaan als haar lief (langere tijd) ook in de badkamer staat;
– De helft van de vrouwen het toilet altijd extra goed schoonmaakt als er bezoek komt.