Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Voorkom moedersterfte!

Voorkom moedersterfte!

Voorkom moedersterfte!

Iedereen die een zwangere zus of vriendin heeft of zelf is bevallen van een kindje, weet dat een zwangerschap leuk, maar ook altijd spannend is. Gelukkig kunnen we in Nederland rekenen op goede zorg. Helaas is dat niet overal zo…

Elk jaar sterven er meer dan 290.000 vrouwen in ontwikkelingslanden tijdens de zwangerschap of bevalling doordat zorg tekort schiet. Dat is bijna 1 vrouw per minuut. De gezinnen van 290.000 vrouwen en hele gemeenschappen raken hierdoor ontwricht. Zet je daarom in tegen moedersterfte!

Door 1 minuut van jouw kostbare tijd in te zetten kun jij helpen onnodige moedersterfte te voorkomen. Hoe je dat doet mag je helemaal zelf bedenken; als je maar aandacht vraagt voor het probleem en mensen 1 minuut in actie laat komen tegen moedersterfte. Met alle acties willen we politiek Den Haag overtuigen van de noodzaak om maatregelen te nemen. Zij kunnen er namelijk voor zorgen dat er structureel wordt geïnvesteerd in seksuele voorlichting aan jongeren, voorbehoedsmiddelen voor vrouwen die niet zwanger willen worden, scholing van (traditionele) vroedvrouwen, een betere bereikbaarheid en betaalbaarheid van ziekenhuizen, noodzakelijke medicatie om bloedingen te stelpen en veilige zwangerschapsafbrekingen.

Als jij een hele originele actie bedenkt en veel mensen weet te mobiliseren, dan maak je kans op mooie prijzen!

Lees meer over dit initiatief van Simavi en Esta en meld je aan op 1minuuttegenmoedersterfte.nl. Bekijk alvast het filmpje voor inspiratie!