Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Is elke dag een avocado eten gezond?

Is elke dag een avocado eten gezond?

Is elke dag een avocado eten gezond?

Is elke dag avocado gezond? Ja! Een avocado is niet alleen erg lekker, maar ook nog eens supergezond. Hij bevat gezonde vetten, is goed voor het hart en kent nog veel meer voordelen! 

Is avocado gezond?

An avocado a day, keeps the doctor away… zou je kunnen zeggen, want een avocado doet veel goeds. Dus blijkbaar is avocado gezond? Kijk maar!

Hart- en vaatziekten

De kans op hart- en vaatziekten wordt kleiner. Avocado helpt het LDL-cholesterol te verlagen en het HDL-cholesterol in stand te houden. Een LDL-wat? Een hoog HDL-gehalte in het bloed maakt de kans op slagaderziekte kleiner, een hoog LDL-gehalte maakt die kans juist groter. Ook bevat avocado voedingsstoffen en antioxidanten die de bloedstroom ten goede komen en ontstekingen helpen te voorkomen.

Kilo’s

De avocado helpt in de strijd tegen overtollige kilo’s. Ook al zien we de avocado als ‘vet’, hij bevat wel gezónde vetten. En die kan ons lichaam goed gebruiken. Avocado zit vol vezels en vult direct, waardoor de honger al snel is gestild en je voor langere tijd geen trek meer hebt.

Behandeling

Met het eten van avocado krijg je veel fytochemicaliën binnen. En dat is goed. Uit onderzoek blijkt namelijk dat avocado proteïnes bevat die de kans op kanker doen verminderen. Ook schijnt avocado een stof te bevatten die een positief effect heeft op de behandeling van leukemie.

Mooi oud

Hoera, de avocado helpt ook het verouderingsproces af te remmen en zichtproblemen te voorkomen. Daarbij beschermt hij ook onze huid tegen UV-schade, waardoor ons velletje mooi en gezond blijft.

Blijkbaar is avocado gezond. Op zoek naar wat je allemaal met deze gezonde vrucht kan? Bekijk alle avocado recepten.

Lees ook: