Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Een tatoeage heeft positieve gevolgen voor je gezondheid, uiterlijk én baan

Een tatoeage heeft positieve gevolgen voor je gezondheid, uiterlijk én baan

Een tatoeage heeft positieve gevolgen voor je gezondheid, uiterlijk én baan

Je herkent het vast wel: de één is dol op tatoeages en kan er niet genoeg van krijgen, terwijl de ander er niks van wil weten. Toch blijkt een tatoeage flink wat voordelen op te leveren. En dat zit zo.

Volgens onderzoek van de universiteit van Alabama blijken mensen met meerdere tatoeages zelfs een beter immuunsysteem te hebben, dan mensen die helemaal geen inkt op hun lijf hebben staan. Wat goéeeeeed!

Effect op het lichaam

De onderzoekers deden het onderzoek onder 24 mensen en kwamen na het onderzoek erachter dat het immuunsysteem van mensen die al eerder een tatoeage lieten zetten, veel sterker was. Ze keken daarvoor naar het speeksel voordat ze een tatoeage lieten zetten en het speeksel daarna. Ze onderzochten het stofje immunoglobuline. Deze stof wordt aangemaakt om bacteriën te bestrijden. Je raadt het al: mensen die een tatoeage laten zetten, hadden meer van deze stof in hun speeksel. Waardoor zij dus een beter immuunstelsel hebben en minder vak ziek zijn. Als je nog niet overtuigd was, nu zeker wel!

Gelukkig

Tatoeages zouden er ook voor zorgen dat je gelukkiger wordt! Door de adrenaline die vrijkomt bij het zetten van een tattoo voel jij je helemaal happy. Duh, je wilt het niet voor niks! Maar uit onderzoek blijkt dat een tatoeage ook je zelfverzekerdheid een boost krijgt. Vooral mannen ervaren dit langer, vrouwen gaan al snel nadenken wat anderen ervan vinden. En wij zeggen dan, trek je er lekker niks van aan 😉

Toekomstige baan

Dit is nog niet alles. Een tatoeage zou zelfs een kans op een baan vergroten, dan wanneer je geen tattoo hebt. Het bedrijf denkt namelijk op deze manier een hippe en jonge imago uit te stralen naar de buitenwereld. Genoeg excusjes dus om toch die ene mooie tattoo te laten zetten!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief

Beeld: iStock