Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Volwassenen genieten van Facebook

Volwassenen genieten van Facebook

Volwassenen genieten van Facebook

85% van de volwassenen vindt een bezoekje aan sociale netwerken zoals Facebook een fijne bezigheid.

Wie denkt dat Facebook en Twitter meer voor jongeren zijn, heeft het mis. Volwassenen halen veel voldoening uit de sociale netwerksites. Ze genieten er zelfs meer van dan tieners, zo blijkt uit een telefonisch onderzoek van het Pew Researcher Center.

Vriendelijker en positiever
Volwassenen vinden de meeste mensen op sociale netwerken vriendelijk. Tieners ervaren dit gevoel wat minder. Zij vinden 69% van de Facebook-gebruikers vriendelijk, tegenover 85% van de volwassenen. Daarbij komt ook dat 20% van de tieners klaagt over onvriendelijkheid bij medegebruikers en slechts 5% van de volwassenen.

De statusupdates en reacties die volwassenen op hun profiel zetten, zijn over het algemeen positiever dan die van tieners.

Goed gevoel
Volwassenen zijn erg blij met hun Facebook-contacten. Ruim de helft (61%) geeft aan dat Facebook de banden met hun vrienden versterkt. Ze worden blij van de site en het geeft hen regelmatig een goed gevoel (68%). Bijvoorbeeld als ze een berichtje, reactie of complimentje op een van hun foto’s of statusupdates krijgen.

Net als tieners, krijgen ook volwassenen wel eens te maken met negatieve ervaringen. Toch gebeurt dit in mindere mate en gaan zij er anders mee om. Ze negeren negatief gedrag en proberen er niet betrokken bij te raken.

Zit jij vaak op Facebook of een andere sociale netwerksite? Waar gebruik je het netwerk vooral voor?