Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Volle of nieuwe maan: dít effect hebben de verschillende maanstanden op je

Volle of nieuwe maan: dít effect hebben de verschillende maanstanden op je

Volle of nieuwe maan: dít effect hebben de verschillende maanstanden op je

Na een nacht plafonddienst vraag je je af of het soms volle maan was. Want slaap je nu echt zoveel slechter als dit gaande is? Ook de andere maanstanden kunnen een effect hebben op je gemoedstoestand.

Verschillende maanstanden

Je hebt vast weleens gehoord van de nieuwe en volle maan. Maar wist je dat daarnaast ook nog zoiets als de wassende en afnemende maan bestaat? En ja, ook die standen hebben allemaal een verschillende invloed.

Effect maanstanden

De benaming nieuwe maan laat vast wel een belletje rinkelen. Maar wat het nu precies is, daar heb je waarschijnlijk geen idee van. In deze positie kun je ‘m eigenlijk helemaal niet zien. Dat heeft alles te maken met de zon: deze neemt namelijk dezelfde positie aan als de maan ten opzichte van de aarde in deze stand. En het woordje nieuw zegt het al, wanneer je klaar bent voor een sprong in het diepe, is dit je kans. Plan die spannende carrièreswitch of start dat bedrijf wat je al langer in gedachte had. New moon, new me.

Wassende maan

Zodra je het over een wassende maan hebt, heb je het over de periode waarin de maan zich ontwikkelt van niet zichtbaar tot vol. En dan zijn we er nog niet: je spreekt van het eerste kwartier tot de maan halfvol is en het tweede kwartier van halve tot volle maan. Volop bezig geweest met nieuwe doelstellingen ontwikkelen tijdens de vorige maanstand? Dan kun je deze nu uitstekend gaan uitwerken. Dit is hét moment om jezelf te laten groeien en iets op bouwen. Je staat niet voor niks extra sterk in je schoenen.

Volle maan

We schreven het al eerder, je kunt het gevoel hebben dat je slechter slaapt tijdens volle maan. En of het nu echt zo is of tussen je oren zit, je raakt nu eenmaal wat sneller uit balans tijdens deze maanstand. Je emoties kunnen verstrekt worden en ja, dat geldt dus zowel positief en negatief. Het gaat zelfs zover dat beweerd wordt dat je een neiging hebt om meer drugs en alcohol te gebruiken en een grotere drang voelt tot geweld. Gelukkig is er ook goed nieuws: je hebt ook extra zin in seks tijdens deze periode. Edelstenen in huis? Deze kun je nu perfect reinigen en opladen.

Lees ook
Van amethist tot onyx of rozenkwarts: deze stenen sluiten het best aan bij je sterrenbeeld

Afnemende maan

In deze fase zal de maan weer steeds zwakker worden en uiteindelijk zelfs onzichtbaar worden. Ook bij de energie die ‘ie uitstraalt geldt hetzelfde, die neemt ook af. Geen moment dus om ineens je hele leven om te gooien, maar het is tijd voor loslaten en vooral ook uitrusten. Laat die toxic people links liggen en creëer een omgeving waarin jíj je echt prettig voelt. Zo ben je zodra de nieuwe maan komt weer helemaal klaar voor nieuwe doelen. En pssst, dit is ook het moment voor die grote schoonmaak waar je al tijden tegenop ziet.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Unsplash