Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Deze vitamines zijn écht belangrijk als je zwanger bent of zwanger wilt worden

Deze vitamines zijn écht belangrijk als je zwanger bent of zwanger wilt worden

Deze vitamines zijn écht belangrijk als je zwanger bent of zwanger wilt worden

Zwanger worden: het is prachtig als dat je gegund is. Maar er is een hoop dat je als vrouw kunt doen: je wilt natuurlijk zo fit mogelijk de zwangerschap beginnen. Dus is het fijn als je vitaminewaardes op peil zijn. Maar welke vitamines zijn nu écht belangrijk als je zwanger bent of zwanger wilt worden?

We sommen de belangrijkste vitamines voor je op én mogen de lekkerste vitamines aan mommy’s (to be) weggeven.

Winnen

Je kunt namelijk een pot Yummygums Mommy winnen, speciaal voor aanstaande mommy’s. Ze zijn goed voor jouw eigen energie, de placenta en de celdeling van je kindje. Er zitten maar liefst 15 verschillende vitamines in een smakelijk snoepje, wat een stuk makkelijker weg te krijgen is met eventuele zwangerschapsmisselijkheid. En, belangrijk: er zit Foliumzuur en vitamine D3 volgens het advies van de gezondheidsraad in. Ze zijn bovendien vegan en hebben een zoete papayasmaak – dat snoept wel zo lekker. Of nou ja, snoepen… Het is een gezond en verantwoord snoepje voor iedere vrouw die bezig is met kinderen krijgen. Helaas mag je er maar drie per dag… De dagelijkse dosis vitamines is eigenlijk verdeeld over 3 Yummygums en er zitten er 90 in een pot – dus een pot is precies genoeg voor de hele maand!

Dit raden experts in ieder geval aan om te slikken bij een kinderwens of zwangerschap (en dit vind je allemaal in de Yummygums!):

Foliumzuur

Foliumzuur wordt ook wel vitamine B11 genoemd. Het is vooral aanwezig in groente en volkorenproducten. Ons lichaam kan foliumzuur niet zelf aanmaken en daarom is het van belang om bij een zwangerschapswens vroeg te beginnen met het slikken hiervan. Bovendien draagt het bij aan de groei van de baby, de ontwikkeling van het zenuwstelsel en verkleint het de kans op aangeboren afwijkingen.

Vitamine D

Vitamine D is een onmisbare vitamine voor de groei van je kindje in je buik. Je hebt hiervan dan ook wat extra nodig tijdens je zwangerschap. Omdat het lastig is voldoende vitamine D binnen te krijgen via je voeding, is het verstandig hiervan dagelijks 10 microgram extra te nemen in de vorm van tabletjes (of gummies dus). Je kunt hiermee al beginnen vanaf het moment dat je zwanger wilt worden. Je weet immers nooit wanneer het raak is!

Lees ook:
Sporten tijdens de zwangerschap: wat kan wel en wat mag écht niet?

Vitamine C

Als je straks in verwachting bent, maakt je lichaam extra bloed aan voor je baarmoeder en placenta. Daarvoor heeft je lichaam ijzer nodig. Een supplement is meestal niet nodig, maar zorg wel dat je producten neemt waarin veel ijzer zit, zoals bladgroenten, vlees en volkorenbrood. Vitamine C helpt een handje en zorgt ervoor dat je lichaam het ijzer goed kan opnemen.

Natuurlijk zijn er nog meer dingen waar je op wilt letten als je bezig bent met kinderen krijgen, maar dit is alvast een begin.

Korting

Wil je kans maken op een gratis pot van Yummygums Mommy? Reageer op Facebook of op Instagram van Viva onder de post over Yummygums en maak kans. En mocht je zelf een voorraad willen bestellen, dat kan ook, met onze eigen kortingscode. Met VIVAYUMMY krijg je 20% korting op elke pot Yummygums Mommy.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

Bron: Yummygums