Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > VIDEO: Mandy test compressietherapie tegen cellulite (+ krijg 15% korting!)

VIDEO: Mandy test compressietherapie tegen cellulite (+ krijg 15% korting!)

VIDEO: Mandy test compressietherapie tegen cellulite (+ krijg 15% korting!)

In tijdschrift VIVA test de redactie deze week zes bizarre beautytrends. Zien wat vlogger Mandy van compressietherapie vindt? Check dan gauw de onderstaande video. O, en je krijgt 15% korting op een behandeling!

Hoe lekker ik ze ook vind, ik bak poffertjes liever in een pan dan op mijn bovenbenen. Tegen een sinaasappel op z’n tijd zeg ik geen nee, maar een sinaasappelhuid is een ander verhaal. Cellulite wordt veroorzaakt door een combinatie van factoren, maar het grootste verband wordt gevonden tussen het vrouwelijke hormoon oestrogeen en lichaamsvet. De meest voorkomende plekken zijn op de buik, dijen en billen, omdat vrouwen op deze plekken meer lichaamsvet opslaan. Compressietherapie zou de oplossing zijn. Ik had nog nooit van deze behandeling gehoord en sta ook altijd een tikkeltje sceptisch tegenover zulke behandelingen. Als het op een natuurlijk manier kan, dan verkies ik die altijd liever. In het geval van cellulite tegengaan zijn dat intensief sporten en gezond eten. Hetgeen voor mij tot nu toe best wel vruchten afwerpt, want op het eerste gezicht valt het best mee met de staat van mijn benen, buik en billen. Toch wil ik het een kans geven, dus ga ik vol goede moed voor mijn eerste behandeling naar de Iconic Beauty Company in Hoofddorp.

Rollade-gevoel

Ik word vriendelijk verwelkomd door Nina, die na een eerste uitleg mijn bovenbenen opmeet. Vervolgens wordt er een soort moddergoedje op mijn bovenbenen en de onderkant van mijn billen gesmeerd. Daarna word ik met vershoudfolie ingewikkeld, waarna ik in een luchtdrukpak moet liggen. Ik zal nooit weten hoe een varkentje zich voelt als het tot een rollade wordt verwerkt, maar ik kom zo toch aardig in de buurt. Eenmaal in het pak heb je iets weg van een astronaut. Doordat er lucht in het pak wordt gebracht en weer wordt afgezogen, word je als het ware gemasseerd. Deze massage stimuleert mijn natuurlijke bloed- en lymfecirculatie, waardoor uiteindelijk de cellulite op de behandelde plek minder zou moeten worden of helemaal zou moeten weggaan. Er zijn 4 fases van cellulite. Zelf zit ik blijkbaar in een vroeg beginnend stadium van type 1, wat inhoudt dat er geen cellulite zichtbaar is, maar wanneer je met je duim en wijsvinger in mijn bovenbenen knijpt, ontstaan er overeenkomsten met de schil van een sinaasappel. Fingers crossed dat deze behandeling gaat werken. Ik zou volgens Nina na drie behandelingen weer een perzikhuidje moeten hebben.

After-modderfiguur

Aangezien ze met modder aan de haal gaan en je in een pak wordt gehesen dat zich soms vrij strak om je lichaam zuigt, is het aan te raden om een wijd zittend shirtje aan te trekken. Draag vooral ook aan de onderkant geen wit. Je benen worden aan het eind van de behandeling wel met doekjes schoongeveegd. Helemaal schoon krijg je het alleen onder de douche, die helaas niet aanwezig is. De behandeling was voor mij drie keer hetzelfde, op de intensiteit van de druk na. Deze werd na de tweede keer iets opgevoerd. Als te stevige massages niet je ding zijn, kun je het wellicht ietwat heftig vinden. Zelf hou ik daar wel van, en ik doezel tijdens de behandeling zelfs een paar keer lekker weg. Bovendien wordt je lichaam een beetje opgewarmd door de infraroodstraling. Af en toe is de druk bij mijn borst alleen iets te heftig. En voor zover ik weet, is het pak niet ontworpen om je cupmaat kleiner te krijgen. Al voelt dat soms wel zo. Of je nu ongeoorloofd hele rollen Oreo’s, friet en pizza’s kunt gaan eten en daarna met deze behandeling je cellulite kunt laten verdwijnen: daar heb ik een hard hoofd in. Maar het zou wel zomaar wat centimeters kunnen schelen. Op het blote oog is het misschien wat lastig om te zien, maar check mijn vlog om erachter te komen of ik nu een perzikhuidje heb.

Korting met VIVA

Je krijgt op vertoon van deze VIVA 15% korting op de behandeling bij Iconic Beauty Company in Hoofddorp. Geldig tot en met 7 november 2016.*

Meer zien?