Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Video: Avondmens? Daarom kun je er niets aan veranderen!

Video: Avondmens? Daarom kun je er niets aan veranderen!

Video: Avondmens? Daarom kun je er niets aan veranderen!

Heb jij iedere ochtend weer moeite met wakker worden en kun je met geen mogelijkheid vroeg opstaan? En dat terwijl jouw bestie zonder pardon vrijwillig met het krieken van de dag uit bed springt? Dan zal deze video je heel veel duidelijkheid geven.

Interne klok
In de video wordt kraakhelder uitgelegd dat het zijn van een ochtend- of avondmens geen voorkeur is, maar dat dit genetisch bepaald is. De video maakt duidelijk dat niet ieder mens hetzelfde is, en dat dus ook ieder mens een unieke ‘interne klok’ heeft.

Slaapstofje
De makers van de video verduidelijken dit. Ochtendmensen produceren rond de klok van 21:00 uur melatonine, een stofje waardoor je slaperig wordt. Hierdoor ga je het liefst rond 23:00 uur slapen en sta je zonder moeite in de ochtend rond 07:00 naast je bed. Avondmensen daarentegen, maken dit slaapstofje pas veel later aan, waardoor ze geneigd zijn later te gaan slapen. En dat heeft weer als gevolg dat wakker worden in de ochtend veel moeilijker is.

Genetisch bepaald
Dus ondanks dat je wél vroeg op je werk moet zijn, kun je nu gewoon als argument gebruiken dat jouw dagelijkse worsteling met de wekker genetisch bepaald is en dat je er écht niets aan kunt doen.

Benieuwd naar de hele uitleg? Kijk dan zeker dit filmpje!

Lees ook: