Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Vetverbranders voor een slanker lichaam

Vetverbranders voor een slanker lichaam

Vetverbranders voor een slanker lichaam

Niet alleen door veel te bewegen raak je mooi in shape, ook bepaalde voedingsmiddelen helpen een handje. Hoe? Door vet te verbranden! 

Vetverbranders

Flair noemt ze op: 7 vetverbranders voor een slanker lichaam.

Walnoten

Deze energiebommen zitten vol gezonde vetten. Hun vezels en eiwitten zorgen voor een voldaan gevoel, waardoor je andere snacks makkelijker laat staan. Uit onderzoek is ook gebleken dat het eten van noten het risico op obesitas vermindert.

Kokos

De vrucht van de kokospalm maakt een gigantische opmars. Hij is populairder dan ooit. Zij gezonde olie heeft een positief effect op ons metabolisme en zorgt voor een verzadigd gevoel. Leef je dus uit met kokosolie, kokosmelk en -snippers. Keuze genoeg.

Zeewier

Niet iedereen is fan. Toch is deze waterplant de moeite waard, want hij zit vol jodium. Dit mineraal is goed voor onze schildklier en deze reguleert op zijn beurt de stofwisseling. Nog een prima reden om vaker sushi te eten!

Gember

Deze ‘verwarmende’ wortel doet denken aan een gure herfstavond. Lekker in pompoensoep of door een Indiase curry. Helemaal top is dat gember ook nog eens goed is voor je maag en spijsvertering. Tip: meng een keer wat plakjes gember door je groene thee voor een heerlijk pittige smaak.

Knoflook

Deze kleine stinkerd verdient absoluut een plek in ons rijtje. Knoflook is niet alleen een natuurlijke cholesterol- en bloeddrukverlagend, de stof allicine in knoflook blijkt ook nog eens een slankmaker. De werking ervan komt het best tot zijn recht wanner je rauwe knoflook eet. Experimenteer daarom eens met zelfgemaakte humus of guacamole. Smakelijk.

Olijfolie

Deze olie bevat gezonde vetten die belangrijk zijn voor een goede stofwisseling. Ze zorgen dat vet in ons lichaam niet wordt opgeslagen, maar dat het verandert in vetzuren, die essentieel zijn voor de energieverbranding. Daarnaast is olijfolie goed voor je cholesterol, hart- en bloedvaten. Koude olijfolie, bijvoorbeeld over een salade, is het best.

Avocado

Zit vol calorieën, maar laat je daar niet door weerhouden! De gezonde, onverzadigde vetten zijn hartstikke goed voor je lichaam. Daarbij zorgen de omega-9 vetzuren ervoor dat vet omgezet wordt in energie. Need we say more?

Lees ook:

Bron: Flair 07-2016