Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Vergeet dít plekje niet te wassen onder de douche

Vergeet dít plekje niet te wassen onder de douche

Vergeet dít plekje niet te wassen onder de douche

Elke keer als we douchen, staan we er gemiddeld negen minuten onder. We zepen onze lichaam in, wassen onze haren en genieten vaak van het warme water dat tegen ons lichaam aanklettert. Maar één plekje slaan we over, namelijk onze navel. En zeg nou eens eerlijk,  hoe vaak maak je die schoon?

Blijkbaar niet elke dag of in sommige gevallen zelfs nooit. En dat zou je volgens dokters en dermatologen wel dagelijks moeten doen.

Lees ook
Na het sporten direct douchen of toch even uitstellen?

Bacteriën

In je navel barst het van de bacteriën. Volgens de Amerikaanse dokter Travis Stork zitten er meer dan 60 verschillende soorten bacteriën in je navel. En dan heeft hij het nog niet eens over restjes zweet, zeep, stof, bodylotion en noem het maar op. Als er te veel viezigheid in je navel zit, kan dit gaan ontsteken en daar zit je niet op te wachten.

Hoe maak je het schoon?

Volgens de New Yorkse dermatoloog Jessica J. Krant kun je je navel het beste schoonmaken met milde zeep en water. Daarna is het belangrijk dat je je navel goed uitspoelt, zodat er geen restjes zeep achterblijven.

Een andere tip van Flair’s Shivani: je kunt ook een beetje olie in je navel doen (baby olie bijvoorbeeld), even een kwartiertje laten inweken en dan met een schoon wattenstaafje de hardnekkige vuilresten eruit halen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: VIVA | Beeld: iStock