Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Vakantieplaatjes met je mobiel

Vakantieplaatjes met je mobiel

Vakantieplaatjes met je mobiel

Gebruik de tips van Vrouwonline om mooie vakantiefoto’s te schieten met je telefoon.

Vakantiekiekjes
Waarom een zware spiegelreflex camera meesjouwen als je ook vakantiefoto’s kunt maken met je smartphone? Vanwege het hoge aantal megapixels zijn telefoonfoto’s bijna gelijkwaardig aan de foto’s die je met een digitale camera kunt maken. Het is niet altijd handig om een camera overal mee naartoe te nemen en je telefoon zit vaak standaard in je tas!

Instellingen
Wanneer de foto’s op je mobieltje korrelig zijn, ga dan naar de instellingen. De kwaliteit en grootte van je foto’s kun je hier aanpassen.

Timing en beweging
De knop op je telefoon reageert trager dan bij een fototoestel. Roep daarom even “1-2-3!” voordat je een foto maakt. Nog een manier om een ‘bewogen’ foto te voorkomen: houd je ellebogen tegen je lichaam en adem uit als je een foto maakt.

Licht
Hoe meer licht, hoe beter. Zorg ervoor dat je object in het licht staat en dat je niet tegen het licht in fotografeert. Focus op het donkerste deel van je doel, zo weet de telefoon dat er weinig licht is en dat hij moet compenseren. Als het schemerig is en je hebt geen beschikking tot een flits, bewaar de foto’s dan toch. Op een telefoon zijn handige applicaties te installeren waarmee je de foto’s kunt bewerken.

Compositie
Zelfs met een kleine camera is compositie van belang om een foto uniek te maken. Plaats je object bijvoorbeeld niet precies in het midden van de foto, maar op 1/3 van links of rechts. Bij foto’s van mensen is het mooi als je de camera zo houdt, dat de ogen ongeveer op 1/3 van de bovenkant van het frame zitten.

Apps
Als het mogelijk is om applicaties op je telefoon te zetten, zoek dan eens op ‘camera’ in de downloader. Zo krijg je verschillende opties voor bewerkprogramma’s. Handig, een foto maken en direct naar wens bewerken!

Handig voor de kinderen
Ook kinderen vinden het leuk om foto’s te maken. Maar vanwege de kleinere handjes is een fototoestel vaak te groot of te zwaar. Eigenlijk is een mobiel het ideale maatje kindercamera. Bovendien kunnen ze in het schermpje zien wat ze doen, en maken ze een foto met één druk op de knop.

Bron: lonelyplanet.com