Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Vagina facial anyone?

Vagina facial anyone?

Vagina facial anyone?

Vorige week haalde Gwyneth Paltrow al het nieuws met haar vaginale stoomsessie. Helemaal healthy living, dat moet je down under natuurlijk ook willen. Deze week is er een do it yourself versie van. Iets voor jou?

De nieuwste trend op het gebied van persoonlijke verzorging is de ‘Vagina Facial’. Ook wel bekend als de ‘vagacial’. Leuk hoe ze twee woorden samenvoegen tot een nieuw woord wat we waarschijnlijk toch heel snel gaan vergeten. Maar ach, waarom duiken we niet even in de materie? Gewoon omdat het kan. En het minimaal een hilarische avond oplevert als je het zou uitproberen.

Rimpelloos doosje

Pionier op het gebied van de vagina facial is Lisa Palmer zij bedacht de methode en meent dat je de boel er beneden een prettige opfrisbeurt mee kan geven. Als je al wat ouder bent, zou je met deze treatment weer de vagina van een 25-jarige vrouw kunnen krijgen. Lisa is een datingexpert die na haar scheiding het bed deelde met jongere mannen. Als ze dan naar haar vagina keek vond ze het er wat droog en rimpelig uitzien. Thanks voor de info, Lisa.

Pussy power

Ze deed wat onderzoek naar DIY vagina facials uit het Verre Oosten en had vervolgens haar grote aha-moment. De vagina facial zou goed zijn tegen droogheid en de elasticiteit, maar zou de de vagina ook strakker maken. Volgens de salons die deze behandelingen aanbieden is het goed voor het zelfvertrouwen van vrouwen. Een vorm van empowerment. En Gwyneth Paltrow die regelmatig een vaginale stoomsessie ondergaat, beweert dat het ook helend is voor je baarmoeder. Experts menen dat dit complete onzin is en dat stoom je baarmoeder niet eens zal bereiken.

Het recept

Mocht je jouw poesje een facial willen geven, pak er een kommetje bij en mix de volgende ingrediënten:
– een theelepel coconut oil (doodt bacteriën en is een moisturizer voor de huid);
– een theelepel vitamine E crème (goed voor de huid en werkt tegen veroudering);
– een theelepel honing (hier zitten stofjes in die veroudering tegen gaat);
– een portie eiwit (maakt de huid strakker en verbetert de huidstructuur).

Dit goedje verwarm je vervolgens 20 seconden in de magnetron en daarna smeer je het op je vagina. Vervolgens is het tijd om je vagina te stomen. Na een kwartier spoel je alles af met rozenwater.

Doe dit zeven dagen achter elkaar en daarna een keer per week in combinatie met kegeloefeningen. Zo blijf je down under altijd goed in shape.

Bron: bt.com
Beeld: iStock