Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Met deze tips heb jij nooit meer vet haar

Met deze tips heb jij nooit meer vet haar

Met deze tips heb jij nooit meer vet haar

Meisjes met van nature vetter haar denken vaak dat ze gedoemd zijn tot een leven lang dagelijks haren wassen. Niets is minder waar! Door middel van enkele simpele tricks en aanpassingen in je beautyritueel, ga je al snel vetloos door het leven.

1. Draag je haar vaker in een staart of knot

Daag jezelf eens uit om tien minuten niet aan je loshangende haren te komen en je zal snel merken dat je een – volledig normale – tic hebt. We hoeven je dan ook niet uit te leggen dat met je vingers in je haar zitten een grote factor in het vetmaakproces is en dat een opgestoken kapsel je neiging tot het fixen van je haar serieus intoomt. 

2. Verminder je wasbeurten

Het moet zowat de grootste tegenstrijdigheid in beautyland zijn, maar je lokken elke dag wassen zorgt er net voor dat ze sneller vettig worden. Toegegeven, door je jarenlange  wasgewoontes te veranderen, zal je de eerste weken met een ietwat vettige kop moeten rondlopen, maar na een tijd passen je lokken zich vanzelf aan en zullen ze met twee à drie wasbeurten per week veel minder snel vet worden.

3. Gebruik tussendoor droogshampoo

We kunnen je gedachten bij het vorige puntje al raden: ‘ik ga echt niet wekenlang met een vettige kop rondlopen!’ Correct? Droogshampoo is jouw redder in nood!Dankzij de spray die je vettige haardos opfrist, ben je weer een dagje good to go.

4. Of kies voor talkpoeder

Talkpoeder heeft hetzelfde effect als droogshampoo. Opgepast: bij donkere lokken kan het als snel gaan lijken alsof je een roosprobleem hebt en dat is not cute. Dit los je op door de talkpoeder te mengen met cacoa of een beetje bronzer aan te brengen op je haaraanzet. Klinkt allemaal een beetje vreemd, maar wie vetvrij wil zijn, moet er iets voor over hebben.

5. Breng dit zelfgemaakt haarmasker aan

Meng een ei onder 50 gram yoghurt en breng het aan op je haarpunten. Dertig minuten wachten – genoeg tijd om snel Flair te doorbladeren – en uitspoelen.

6. Bescherm je haar met een handdoek op niet-wasdagen

De vochtigheid en warmte van de douche kruipen in je haren en brengen je weer een stap dichter bij die vettige coupe. Met een handdoek rond je hoofd de douche in kruipen is the way to go, want, in tegenstelling tot een douchekapje, laat een handdoek je haren ademen.

7. Kies de juiste producten en gebruik ze correct

Less is more. Stylingproducten gebruik je best met kleine beetjes en je conditioner (voor vet haar) dien je enkel op je puntjes aan te brengen. Heel uitgebreid spoelen is ook een must.

8. Laat je haar aan de lucht drogen en vermijd hete stylingapparaten

Het klinkt tegenstrijdig, maar toestellen die je haarpunten heel droog doen aanvoelen – haardroger, krultang, stijltang – maken je haaraanzet net extra vettig. De hitte is hier de boosdoener. Laat je apparaten in de kast en geef je haardos de kans zijn natuurlijke zelve te zijn. Je haar zal je bedanken door er plots gezonder uit te zien.

9. Borstel niet te weinig, maar ook niet te veel

Oké, het is een beetje vaag, maar je zal zelf moeten ontdekken wat juist is voor jouw haar. Door niet te borstelen worden je natuurlijke olieën – die goed zijn voor je haar – niet over je haar verspreid, maar door overmatig borstelen krijg je hetzelfde effect als te veel aanraken. Aan jou om op zoek te gaan naar je gulden middenweg

 

copyright: giphy

copyright: giphy

 

Lees ook:

Bron: flair.be