Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Twijfel: wel of geen botox?

Twijfel: wel of geen botox?

Twijfel: wel of geen botox?

Elke donderdag geven we je een kijkje in een topic op het VIVA-forum. Deze week: botox.

Een steeds dieper wordende fronsrimpel, flinke marionettenlijnen rond je mond en kraaienpootjes die met de dag toenemen. Voor sommige mensen zijn het redenen om aan de botox te gaan. Heb jij de spierverslapper ooit gebruikt of verzet je je er juist tegen? De VIVA-forummers doen een boekje open.

  • viva-amber: “Voor mij was het eenmalig. Ik vind botox niet fijn aanvoelen. Ik ben heel erg bewust van hoe ik mijn spieren aanstuur. Dus wanneer ik me non-verbaal uitdrukte, werd ik mij er ineens bewust van dat dat niet lukte en dan ging ik steeds harder proberen. Best vermoeiend. Ik vond het wel mooi. Ik had veel minder voorhoofdsrimpels. Toch kon ik er niet helemaal aan wennen.”
  • mick87: “Ik doe het ieder half jaar en ben er erg blij mee.”
  • strikjemetstippels: Ik heb eens mijn voorhoofd, zijkant ogen en frons gedaan. Wel met maar heel weinig botox. Ik heb het in totaal twee keer gedaan, de laatste keer is twee jaar geleden. Nu merk ik wel dat ik ’s nachts meer frons en zou ik het toch wel weer willen doen. Het helpt bij mij ook tegen hoofdpijn.”
  • Tigerlilly1980: “Ik heb een paar weken geleden mijn lippenplooi laten doen. Die lijntjes gingen me steeds meer storen als ik in de spiegel keek. Ik ben er superblij mee en niemand heeft er iets van gezien. Zelfs mijn ouders en kinderen niet. Ik ben nu gewoon happy als ik nu in de spiegel kijk. Kostte me 250 euro. Als het uitgewerkt is, ga ik zeker weten weer terug.”
  • Sjaantje37: “Ik doe een zone. Vijf prikjes zijn dat: in mijn fronsrimpel en boven mijn wenkbrauwen. Niemand ziet het. Althans, ik heb er nooit iets over gehoord. Ik heb er echt jaren over nagedacht en durfde niet zo goed, maar ijdelheid won het. En ik ben er tevreden over. Afgelopen jaar twee keer geweest. Ik ben trouwens 48 jaar.”
  • Geraldine: “Apart vind ik dat sommigen meteen aan het Marijke Helwegen-effect denken. Dat is meer dan botox alleen, tenzij iemand zijn gezicht helemaal plat laat spuiten.”
  • leclair: “Ben er na tig jaar mee gestopt, ook omdat ik er vaak niet eens het geld voor had. Ik accepteer mijzelf zoals ik ben. Ga wel om de zes weken naar de schoonheidsspecialiste en heb ook m’n gezicht een paar keer laten laseren.
  • Soof11: “Ik zou het doen! Heb zelf sinds vorig jaar botox voor kraaienpootjes en sinds twee maanden fillers in mijn marionetlijnen. Ben 52 en ik had het veel eerder moeten laten doen. Mijn gezicht is zachter. Het scherpe, harde is eruit. Ik word er blij van! Kies uiteraard wel een goede arts, dan is het iedere euro waard!”

Hoe denk jij over botox? Praat hier mee!

Zie ook: