Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Trek ik negatieve dingen aan?

Trek ik negatieve dingen aan?

Trek ik negatieve dingen aan?

Diana, 34: Ik voel dingen aan. En soms weet ik wat er gaat gebeuren.

Ik zie het meestal in een droom of voel het aan. Ik merk ook dat ik vaak zie hoe boos mensen kunnen zijn. Ik voel die boosheid en die uiten ze alleen bij mij. Ik weet niet hoe ik ermee om moet gaan. Ik voel soms heel veel energie en vaak is het negatief. Mensen met problemen komen dan ook vaak bij mij of ik kom alleen maar zulke mensen tegen, het lijkt wel of ik het aantrek. Wat doe ik hieraan?

Coach Esther
Ik begrijp dat jij heel vaak dingen aanvoelt. Nu weet ik niet of jij dit altijd al heb gehad of dat jouw intuïtie nu begint te ontwaken. De reden dat jij voor jouw gevoel bijna alleen negatieve dingen aanvoelt en aantrekt heeft twee oorzaken:

De mooiste muziek
Wanneer iemands intuïtie ontwaakt zal hij of zij in eerste instantie vaak de lagere trillingen ‘oppikken’. Dit komt omdat je energiesysteem nog niet afgestemd is op de juiste frequentie. Je kunt het zo zien: als je voor het eerst een radio aanzet, hoor je alleen maar ruis. Door aan de knoppen te draaien kun je de zenders vinden. Vervolgens zoek je net zolang tot je de zender hebt gevonden waar de mooiste muziek op speelt. Zo werkt het ook met intuïtie. Je moet gewoon nog de beste zender zien te vinden.

Negativiteit en boosheid
Een andere oorzaak is dat men altijd geneigd is de zender te zoeken die het meest herkenbaar is. Dat hoeft niet altijd de beste zender te zijn. Wanneer iemand van jongs af aan te maken heeft gehad met negativiteit en boosheid, dan is die energie voor die persoon heel vertrouwd en veilig. Hoe gek dit ook klinkt. Dan is het logisch dat men later op zoek gaat naar diezelfde energie. Ga eens voor jezelf na of jij ook vertrouwde energie in je hebt die jij nu misschien onbewust steeds weer op zoekt.

Coaching
Wat doe je eraan? Het belangrijkste wat je nu kunt leren is om jezelf te beschermen en leren af te stemmen op de betere ‘radio zenders’. Dit doe je als volgt:

Helder wit licht
Zie jezelf in een helder wit licht dat helemaal als een soort zeepbel om je heen ligt. Voor extra bescherming kun je je voorstellen dat er om de bel een dun doorzichtig vlies zit dat alle negatieve energieën buiten de deur houdt. In gedachten kun je een favoriet gebed of gedicht opzeggen of gewoon in je eigen woorden om bescherming vragen van de hoogste bron van wijsheid, licht, kracht en liefde. Dit laatste is belangrijk omdat je daarmee afstemt op de hoogste radiozender die er is, die van God (of de kosmos, universum etc.) Daar kan maar weinig negatieve energie tegen op!

Doe dit elke ochtend na het opstaan en ’s avonds voor het slapen gaan. Ook gedurende de dag kun je dit doen.

Tips
Een verdere tip die ik jou kan geven is dat jij niet verplicht bent om met negatieve mensen om te gaan en naar ze te luisteren. Daar heb je een keus in. Intuïtie is bedoeld als kracht en om plezier van te hebben. Lees ook eens een boek van Char het Medium, zij geeft hele goede tips voor intuïtieve mensen als jij.
Boekentip: