Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Touwtjespringen voor een mooi lichaam

Touwtjespringen voor een mooi lichaam

Touwtjespringen voor een mooi lichaam

Haal het kind in je naar boven, begin met touwtjespringen! Inspringen, vooruit, achteruit, dubbele sprong… Je kunt je vast nog herinneren dat je als klein meisje met vriendinnen touwtje heb gesprongen. Ook nu zijn er goede redenen om het springtouw weer tevoorschijn te halen: je kunt overal doen, het kost niks, het is leuk én (daar komt ie)… je krijgt er een enorm goede conditie van!

Calorieënkiller

Touwtjespringen is een ontzettend doeltreffende manier van sporten. Wist je namelijk dat je bij vijftien minuten springen evenveel calorieën verbrandt als wanneer je een uur in de sportschool zou doorbrengen? Bij voorkeur doe je het touwtjespringen lekker in de buitenlucht.

Goed lijf

Touwtjespringen versterkt je je hart en bloedvaten en vergroot je de inhoud van je longen. Zo krijg je meer energie om de dag door te komen. Nog een groot pluspunt: je billen en benen zien er na een tijdje mooier en steviger uit.

Training

Het enige dat je hoeft te doen is je lichaam van tevoren op te warmen en dan in een rustig tempo beginnen met springen. Dit doe je steeds 3 minuten achter elkaar waarna je even 3 minuten rustig op de plaats loopt. Train je elke keer in totaal twintig minuten, dan zul je merken dat je na een tijdje duidelijk verschil zult zien en voelen. Let wel op: deze sport is niet geschikt voor mensen met gewrichtsklachten of scoliose.

 

Lees ook: