Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Toe aan een écht goede nachtrust? Deze vier kruiden doen gegarandeerd wonderen

Toe aan een écht goede nachtrust? Deze vier kruiden doen gegarandeerd wonderen

Toe aan een écht goede nachtrust? Deze vier kruiden doen gegarandeerd wonderen

Ja, lekker slapen willen we allemaal wel. De ene keer lukt het krijgen van een goede nachtrust wat beter dan de andere keer en dat heeft uiteraard invloed op de rest van je dag. Slaap je onrustig? Probeer déze vier kruiden eens uit en word heerlijk uitgeslapen wakker.

Goede nachtrust

Slaap je onrustig? Hartstikke vervelend, natuurlijk. Om toch weer een goede nachtrust te krijgen kun je van alles proberen. Maar heb je al eens aan deze vier kruiden gedacht? Probeer deze eens uit en word weer eens heerlijk uitgeslapen wakker.

Passiebloem

De passiebloem komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika en zit vaak in homeopatische middelen. Ook dit kruid kun je in verschillende vormen krijgen. Fun fact: tijdens de Eerste Wereldoorlog werd de passiebloem ’s nachts aan soldaten gegeven als natuurlijke rustgever. Zo kregen zij ook een goede nachtrust.

Valeriaanwortel

Als er een kruid is dat al eeuwenlang gebruikt wordt bij slaapproblemen, dan is het de valeriaanwortel wel. Deze kruidige plant helpt niet alleen bij het slapen, maar werkt ook goed tegen stress en angsten. Je kan dit kruid als een pilletje nemen, maar als je liever een rustgevende valeriaan thee wil, is dat ook zeker mogelijk.

Lavendel

Dit kruid staat bekend om de lekkere geur, maar werkt ook zeker goed voor een fijne nacht slapen. Je hebt dit middel in verschillende vormen, zoals olie en badproducten, maar het is ook mogelijk om een takje of zakje lavendel onder je kussen of op je nachtkastje te leggen. Ook lekker: een kopje lavendelthee.

Lees ook
Om déze reden is het beter om dat wijntje voor je gaat slapen over te slaan

Kamille

Kamille is natuurlijk heel bekend bij velen en is net als lavendel een veelgebruikt slaapmiddeltje. Dit kruid werkt zowel ontspannend als kalmerend en zorgt dus voor een lekker nachtje slapen. Voor het slapengaan een kopje kamillethee en je zult zien dat je heerlijk zult slapen en de volgende ochtend uitgerust wakker wordt.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle.nl | Beeld: iStock