Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Help je benen uit de put, met deze tips tegen cellulite

Help je benen uit de put, met deze tips tegen cellulite

Help je benen uit de put, met deze tips tegen cellulite

Putjes. We zijn ze liever kwijt dan rijk. We proberen er hard tegenop te smeren met dure crèmes, maar of die nu écht helpen? Hoe heerlijk zou het zijn om voor eens en altijd af te rekenen met die hardnekkige sinaasappelhuid. Misschien moeten we, naast smeren, het probleem vooral van binnenuit aanpakken. Maar we beginnen met een goede uitleg. Want wat is cellulite nu precies? En, nog veel belangrijker, hoe ontstaat het?

Sinaasappelhuid

Een sinaasappelhuid is een ongelijkmatige ophoping van vetweefsel, vocht en afvalstoffen. Die ophopingen doen zich vooral voor bij onze billen en benen. Het is vaak een combinatie van verzwakte huidcellen en bindweefsel dat uitgedroogd raakt en langzaam minder soepel wordt. Dit komt simpelweg doordat we ouder worden en er minder collageen wordt aangemaakt, waardoor onze huid aan volume verliest. Op het moment dat dat gebeurt, worden onze benen bijvoorbeeld minder stevig. Dat is dan weer de reden dat de putjes en bobbels (inderdaad, cellulite) beter zichtbaar worden en meer opvallen.

Weg met cellulite!

We kunnen smeren (dat is ook lekker en goed voor een soepele huid), maar het is essentieel om daarnaast de sinaasappelhuid van binnenuit aan te pakken. Door je lichaam van de juiste voedingsstoffen en bouwstenen te voorzien, kan de huid zichzelf als het ware repareren en werken aan de ‘probleemgebieden’. Hieronder vind je een aantal praktische tips en trucs om je benen uit de put te helpen.

Gezonde darmen

Misschien niet de eerste plek waar je aan denkt. Maar een gezonde werking van je darmen is een goed begin. Obstipatie zorgt ervoor dat je lichaam afvalstoffen niet goed kan afvoeren en ze opslaat in het vetweefsel. Met vezelrijk voedsel en voldoende water drinken zorg je dat dit niet – of in elk geval een stuk minder – gebeurt.

Mini-reiniging

Drink elke ochtend bij het opstaan een glaasje lauw bronwater met een scheutje vers citroensap en een schepje chia- of lijnzaad. Zo ‘borstel’ je de darmen schoon en kan je lichaam afvalstoffen goed afvoeren.

Blijf in beweging

Pak vaker de trap, fiets naar je werk. Heb je geen hond? Laat dan jezelf uit! Kortom, zet je bloedsomloop aan het werk en geef je lymfestelsel een boost. Zo krijgt vet minder kans zich op te hopen.

Lekker in je vel

Een simpele manier om de bloedcirculatie te stimuleren is het borstelen van je huid met een speciale huidborstel. Die zorgt dat je huid wordt ontzuurd en stimuleert de aanmaak van nieuwe huidcellen. Je hebt er al een huidborstel voor € 4,99, o.a. verkrijgbaar bij de drogist of De Tuinen.

Saunaatje

Trakteer jezelf vaker op een massage of een bezoekje aan de sauna. Ook hiermee schud je je bloedsomloop wakker en zorg je dat je lymfestelsel beter functioneert. Geef je huid af en toe zo’n vriendelijke oplawaai, dat doet wonderen.

 

 

Lees ook: Bikiniproof de zomer in!