Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Déze vijf tips zijn ideaal voor mensen die altijd koude voeten hebben

Déze vijf tips zijn ideaal voor mensen die altijd koude voeten hebben

Déze vijf tips zijn ideaal voor mensen die altijd koude voeten hebben

Wist je dat één op de drie vrouwen last heeft van koude voeten? Dit heeft te maken met warmteverlies. Je voeten proberen dit verlies tegen te gaan door de bloedvaten te vernauwen. Maar hierdoor ontstaat een minder goede doorbloeding en kunnen je voeten ijskoud aanvoelen. Gelukkig hebben wij een aantal tips gevonden die ervoor zorgen dat je binnen no-time van die koude voeten af bent.

Verander je zithouding

Zit jij vaak met je benen over elkaar? Dan kan je daar beter mee stoppen. Deze zithouding is niet handig voor je bloedcirculatie. Doordat je benen over elkaar kruisen, wordt de doorbloeding belemmerd en die afgeknelde bloedvaten zorgen juist voor koude voeten.

Drink geen koffie

Ben jij iemand die graag koffie in de avond drinkt? Dan kun je beter op zoek gaan naar ander avondritueel. Het is namelijk zo dat cafeïne ervoor zorgt dat de bloedvaten in je voeten vernauwen en hierdoor krijg je het sneller koud. Daarnaast zorgt cafeïne ook voor een slechte nachtrust. Dus als je dat warme kopje koffie laat staan, is het eigenlijk win-win-situatie.

Massage

Een voetmassage stimuleert de bloedcirculatie én is ook nog eens super fijn. Dus kijk je partner maar even lief aan of trakteer jezelf lekker op een bezoekje aan de salon. En vergeet niet om meteen je sokken na de massage aan te doen, want dan blijven je voeten nog lekker warm.

Beweeg

Bewegen maar! Om de doorbloeding van je voeten een handje te helpen, mag je lekker je met je voeten bewegen. Je kunt op je tenen of de trap staan en je voeten op en neer laten zaken of natuurlijk je voeten bewegen vanuit bed. Deze bewegingen zorgen ervoor dat je voeten sneller opwarmen.

Lees ook
Last van stinksokken? Dit kun je precies tegen zweetvoeten doen

Omega-3 vetten

Eet je regelmatig producten waar omega-3 in zit zoals vis en noten? of slik je wel eens Omega-3-supplementen? In omega-3 zitten namelijk stoffen die zorgen voor een goede doorbloeding, én dus warmere voeten!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Fem Fem | Beeld: Getty Images