Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Tijd voor een nieuw paar Hoge Hakken

Tijd voor een nieuw paar Hoge Hakken

Tijd voor een nieuw paar Hoge Hakken

Vorig najaar verscheen het overweldigend succesvolle (meer dan 20.000 verkochte exemplaren!) kookboek Hoge Hakken in de keuken. Nieuwe herfst, nieuwe hakken. Dat moet ook de uitgever gedacht hebben en dus ligt vanaf komend weekend Nieuwe Hoge Hakken in de keuken in de boekhandel met 70 heerlijke recepten.

Vlinders in je buik? Een te strakke broek? Een niet te remmen zin in zoet? Een damesmood is voor mannen vaak niet te begrijpen. Da’s maar goed ook! Zo blijft deze must-haver lekker voor jou. Koop voor je lief tegenhanger en tegelijkertijd zielverwant Nog beter koken met De Perfecte Kok. Net als vorig jaar ging Marcus Polman deze keer op zoek naar perfectie in de keuken. Naar de perfecte bereidingswijze, naar top-materialen en de beste ingrediënten. Bovendien volbracht hij stages in diverse sterrenkeuken met als resultaat trucs en sterrenrecepten voor ons (want stiekem kijk ik toch in dit loeigoede mannenkookboek…).

Uit het hoofdstuk Druk, druk, druk van Nieuwe Hoge Hakken in de keuken:
Bladerdeegtaart met vijgen en rauwe ham, voor- of hoofdgerecht voor 2 of 4 personen:

6 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries), ontdooid
1 ei, losgeklopt
rauwe ham, dungesneden en in repen gescheurd
125 g mascarpone
4-6 verse vijgen, in vieren
50 g rucola, waterkers of veldsla
extra vierge olijfolie, om te besprenkelen
1/2 limoen, geperst
– bakpapier

Verwarm de oven voor op 220 ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hierop de plakjes bladerdeeg tegen elkaar aan. Maak er één plak van en druk de randen goed aan; een beetje overlappen kan geen kwaad. Prik in met een vork en bestrijk met het ei. Bak het bladerdeeg in ongeveer 10 minuten goudgeel. Haal uit de oven, verdeel de ham en mascarpone over het bladerdeeg en zet nog 5 minuten in de oven. Haal de taart uit de oven en verdeel de vijgen en sla erover. Besprenkel met wat olijfolie en het limoensap.

Zie ook: www.hogehakkenindekeuken.nl en www.deperfectekok.nl

Nieuwe Hoge Hakken in de keuken € 15,95, uitgeverij mo’media ISBN 978-90-57672-71-2
Nog beter koken met De Perfecte Kok € 15,95, uitgeverij mo’media ISBN 978-90-57672-72-9

www.momedia.nl