Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Tatoeages: verrijking of verminking van je lichaam?

Tatoeages: verrijking of verminking van je lichaam?

Tatoeages: verrijking of verminking van je lichaam?

De een kan er niet genoeg hebben, de ander ziet het als permanente beschadiging van je lichaam. Hoe denk jij over tatoeages? Dit zijn jullie meningen:

  • Roodhaarr: “Ik vind het een afschuwelijke beschadiging van je lichaam. Ik heb een paar heel goede vriendinnen met tatoeages. Het plaatje in kwestie kan ik best mooi vinden, maar zodra het op hun lichaam staat, vind ik het toch lelijk. Ook de mooiste bloemetjes. Je lichaam is geen schildersdoek, vind ik.”
  • bumbly: “Vaak is een tattoo erg gebonden aan de tijd waarin je hem liet zetten. Denk aan alle 30-/40-ers met een aarsgewei. Een aantal jaar geleden waren het sterren en nu zijn het veren en infinity-tekens.”
  • matroesjka_: “Ik zou mijn dochter duizend keer liever een ordinaire piercing geven dan een tattoo. Van die piercing afkomen is een stuk makkelijker.”
  • Kunai: “Ik heb er meerdere. De laatste is zeven jaar geleden gezet en ik heb nog steeds geen spijt van die dingen. Ze zitten wel verstopt, want ik wilde rond die leeftijd graag het onderwijs in. Mensen geloven me nooit als ik vertel dat ik tattoos heb. Dan moeten ze het meteen zien, want ik ben ‘toch veel te lief en zacht!’”
  • Blondie456: “Ik heb er geen en wil er ook geen. Ik vind het ordinair staan en zie het als verminking van je lichaam. Als ik een zaak zou hebben en ik moest iemand aannemen, zou ik altijd kiezen voor degene zonder tatoeage.”
  • S0LEIL: “Héél soms denk ik nog: ach, die gaat wel, maar ook dan zou ik het mooier vinden als diegene er geen had gehad.”
  • calvijn1: “Diep in mijn hart wil ik graag een sleeve in jaren 50-stijl, maar het past niet bij mij.”
  • blue_lagoon: “Ik wilde op mijn bovenarm een prikkeldraadband à la Pamela Anderson. Zo eentje met schaduwen, zodat het lijkt alsof het prikkeldraad er echt in steekt. Maar ik ben niet zo’n held, dus ik heb er maar vanaf gezien. Een kennis heeft de naam van zijn woonplaats op z’n onderarm, dat vind ik wel leuk.”
  • Flashy: “Ik zou een kleintje op mijn bovenarm willen, maar ik doe het niet. Ik ben toch bang dat mensen daardoor anders naar mij zullen kijken. Zelf doe ik dat overigens niet bij anderen.”
  • divadevil: “Ik had een tattoo op mijn voet, maar heb hem weg laten laseren. Niet omdat ik hem in een dronken bui had laten zetten of omdat het de naam van mijn ex was. Ik kwam echter niet door een strenge sollicitatieprocedure vanwege die tattoo.”

Hoe denk jij over tattoos? Laat het hieronder weten.