Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Stuur een kerstwens

Stuur een kerstwens

Stuur een kerstwens

Jaarlijks vieren veel mensen kerst niet thuis. Niet omdat ze op vakantie zijn…

Maar omdat hun kind in het ziekenhuis ligt. In december verblijven rond de 750 ouders in één van de vijftien Ronald McDonald Huizen in Nederland, om dicht bij hun kind te kunnen zijn dat is opgenomen in een ziekenhuis of revalidatiecentrum.

Er wordt van alles georganiseerd om deze ouders en familieleden een prettige kerst te geven, maar vaak blijft de kerstwens onvervuld en mag zoon of dochter (nog) niet mee naar huis. Libelle wil met digitale wensen deze gezinnen steunen, in een periode waarin zij dit het meest nodig hebben.

Kerstwens
Maak een mooie wenskaart, bijvoorbeeld voor kerst of oud&nieuw en deel die met jouw Facebookvrienden. Daarnaast kan je aangeven of jouw kaart vertoond mag worden in het Ronald McDonald VU huis in Amsterdam, waar een hoop kinderen kerst moeten vieren in plaats van dat zij dit thuis kunnen. Je kan hiermee dus de gezinnen in het huis een hart onder de riem steken.

Deel jouw ceatieve uitspattingen
Deelnemers aan de actie maken hun creatieve wens via een speciaal programma op de Facebook-pagina van Libelle. Met enkele sjablonen, tekst en visuele elementen kunnen mensen gemakkelijk en binnen enkele minuten een unieke boodschap maken en deelnemen aan de actie. Daarnaast is het voor de deelnemers ook mogelijk om zich helemaal uit te leven met bijvoorbeeld Photoshop of ‘ouderwets’ op papier, om deze vervolgens te digitaliseren en toe te voegen op de Facebook-pagina.

Op weg helpen
Op de website en fanpagina van Libelle zullen de komende weken tips en adviezen gepubliceerd worden, om mensen hierbij op weg te helpen. Hoe creatiever het resultaat, hoe beter. Het visuele element speelt een belangrijke rol, het tijdschrift projecteert een deel van de wensen immers direct op de muren van Ronald McDonald VU-Huis in Amsterdam.

De Libelle-actie voor het Ronald McDonald Kinderfonds loopt tot en met 9 januari 2012. Op 10 januari zal de jury de mooiste creaties in het zonnetje zetten.