Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Stuur een écht kaartje!

Stuur een écht kaartje!

Stuur een écht kaartje!

Een simpele, maar heel effectieve manier om iemand te verrassen is nog altijd een onverwacht kaartje op de deurmat.

De ontwikkelingen in de digitale wereld volgen elkaar in razend tempo op. Je blijft op elk moment van de dag via diverse media op de hoogte van het nieuws in de wereld. Bovendien sta je op allerlei manieren constant in contact met vrienden en familie. Zelfs een verre kennis of iemand uit het verleden is voor je het weet weer opgespoord.

Dat echte persoonlijke contact wordt daardoor wel steeds minder. Een felicitatieberichtje op het Facebook-prikbord of een beterschapskrabbel op Hyves haalt het wat mij betreft bijvoorbeeld lang niet bij een wenskaart in de brievenbus. Het gevoel dat iemand de moeite neemt om een kaartje uit te zoeken, nadenkt over de boodschap en mij daarmee wil verrassen, is en blijft gewoon heel fijn. Een mooie uitvinding vind ik dan ook het bij Hallmark online kiezen en zelf maken van kaartjes, die dan wél bij de ontvanger op de deurmat vallen. Ideaal!

Klein gebaar
Mijn opa en oma zag ik bijvoorbeeld op een gegeven moment niet zo vaak meer. Zij in een verre, andere stad en ik met mijn razend drukke leven. Lief als ze waren was daar echter altijd alle begrip voor, mits ik maar af en toe even wat liet horen. Een belletje, maar liever nog een gezellig kaartje. Mijn mooie, kleurige kaarten stonden altijd uitgestald op het dressoir, zag ik als ik een momentje had gevonden om bij ze langs te rijden.

Het meest trots maakte ik ze met een zelfgemaakte kaart met een grote foto van mij erop. Met een fotograaf als vriendinnetje heb ik het geluk dat ik een tijdje geleden een prachtige fotoshoot kado kreeg, toen ik een nare periode achter de rug had. Ik showde de foto’s vervolgens volop via social media, maar die twee oudjes kwamen nooit ook maar in de buurt van een computer. Ik besloot van een van de mooiste foto’s online een wenskaart te maken en die naar ze op te laten sturen. Al snel ging mijn telefoon en werd ik uitgebreid bedankt. Deze foto zou geen plekje op het dressoir krijgen, maar zelfs ingelijst worden voor aan de muur, beloofde oma me. Een klein gebaar, met een groots resultaat!

Stuur jij weleens kaartjes? En heb je een kaart waar een mooi verhaal bij hoort? Wij lezen het graag hieronder bij de reacties!