Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Studie laat zien: doe jij dít ’s nachts? Dan ben je superslim

Studie laat zien: doe jij dít ’s nachts? Dan ben je superslim

Studie laat zien: doe jij dít ’s nachts? Dan ben je superslim

Terwijl je vriend al lang ligt te maffen, zit jij in je hoofd nog met allerlei vragen. Welke schoenen passen bij je outfit van morgen? Heb je de deur wel op slot gedaan? Als dit herkenbaar klinkt, dan hebben wij goed nieuws voor je.

Lees ook: Waarom je juíst met je hond in bed moet slapen

Intelligentietest
Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat piekeren in bed zo slecht nog niet is. Sterker nog: het is een prima eigenschap! Want uit een studie van de Lakehead University in Ontario blijkt dat mensen die regelmatig liggen te piekeren, hoger scoren op een intelligentietest.

Getrainde hersens
De studie vertelt dat je hersenen scherper worden tijdens al jouw overpeinzingen in de nachtelijke uren. Dit heeft als resultaat dat wanneer je in het dagelijks leven voor een moeilijk dilemma komt te staan, je gedachten even snel werken als tijdens dat gepieker in de nacht. En daardoor kun je sneller tot een oplossing voor het probleem komen.

Slaaptekort
Natuurlijk is urenlang piekeren in de nacht niet écht aan te raden, omdat je binnen de kortste keren met wallen tot aan je knieën zal rondlopen. En slaaptekort is niet zo bevorderlijk voor je alertheid. Maar voor het slapengaan nog een aantal zaken doorlopen in je hoofd, is een prima plan. Kun je je daarna weer bezig houden met andere belangrijke zaken, zoals schaapjes tellen. Welterusten!

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek: www.facebook.com/flairathome

Bron: Cosmopolitan. Beeld: Shutterstock.