Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Stoppen met roken maakt gelukkig

Stoppen met roken maakt gelukkig

Stoppen met roken maakt gelukkig

2 januari, de dag dat zo ongeveer alle goede voornemens ingaan.

Stoppen met roken is een veelgehoord goede voornemen, omdat je zwanger wilt worden, gezonder wilt leven of het gewoon een smerige gewoonte is. Maar er is nog een reden om te stoppen met roken: het maakt namelijk gelukkiger.

Dr Megan Piper besloot de theorie dat rokers, dankzij het inleveren van hun stukje genot in te leveren, ongelukkiger worden, te testen. Zij volgde gedurende drie jaar ruim 1500 mensen die stopten met roken. Ze richtte zich tijdens het onderzoek vooral op het geluksgevoel van de proefpersonen. Het bleek dat de proefpersonen gelukkiger werden dankzij het wegvallen van de stressoren.

Megan zegt over de resultaten: “Rokers geloven misschien dat stoppen met roken ervoor zorgt dat ze minder tevreden zijn met hun kwaliteit van leven, omdat ze denken dat het hun routines in de war gooit, relaties dwarszit of omdat ze door te stoppen met roken ook minder goed met dingen om kunnen gaan,” aldus Piper. “Maar dit onderzoek levert het bewijs dat stoppen met roken het welzijn juist bevordert.”