Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > 5 fouten die je met je stijltang maakt

5 fouten die je met je stijltang maakt

5 fouten die je met je stijltang maakt

Ben jij ook verslaafd aan je stijltang en gebruik je hem bijna elke dag? Dan zijn dit 5 fouten die je beter niet kan maken:

1. Je bereid je haar niet voor

Gezond en gehydrateerd haar staat of valt met de juiste voorbereiding. Bescherm je haar met een hittebestendig product. Voorkomen is beter dan genezen, ook als het op je lokken aankomt.

2. Je kiest de hoogste temperatuur

Dat je stijltang tot 200°C gaat, wil niet zeggen dat je die stand ook moet gebruiken. De perfecte temperatuur voor soepel en gezond haar is 185°. Hou je daar ook aan. Niet hoger, niet lager.

3. Je gebruikt de stijltang op vochtig haar

Niet doen! Zie je stoom of hoor je gesis? Leg je stijltang dan onmiddellijk niet. Als je haar niet droog is beschadig je je haar en wordt het ook niet mooi stijl.

4. Je verdeelt je haar niet in aparte stukjes

Als je te veel te gelijk probeert te stijlen wordt je haar niet overal even stijl. Deel je haar op in verschillende secties, en deel één sectie per keer. Ook als je haast hebt. Geduld is een schone zaak.

5. Je maakt je stijltang nooit schoon

Je gebruikt hem bijna elke dag. Het is dus niet lastig voor te stellen hoeveel viezigheid (producten en stof) er op je stijltang terecht komt. Het is dus een goed idee om je stijltang af en toe te wassen met wat warm water als hij uit staat en afgekoeld is. Gebruik een wattenstaafje om ook op de moeilijke plekjes te komen.

Bron: Flair.be
Tekst: Elke Spelters

Lees ook:

Met deze tips heb jij nooit meer vet haar

11 herkenbare dingen voor vrouwen met krullen

3 tips om jullie seksleven wat meer pit te geven