Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Stiekem gamen op het werk

Stiekem gamen op het werk

Stiekem gamen op het werk

Je wilt graag een goede indruk op je baas achterlaten, maar je wilt je ook af en toe even kunnen ontspannen. Helaas is spelletjes spelen op het werk meestal taboe.

Terwijl je baas vindt dat iedereen hard moet werken en alleen in de pauze even mag relaxen, denken jij en je collega’s daar soms heel anders over. Je privé-email checken kan soms nog wel door de beugel, maar spelletjes spelen? Nee, laat dat je baas maar niet zien.

Als je zelf van mening bent dat je beter kunt functioneren als je af en toe tussendoor even een spelletje speelt, dan is dit wellicht de oplossing voor jou. Vier Amsterdamse jongens dachten er namelijk hetzelfde over en hebben spelletjes ontworpen die je kunt spelen zonder dat iemand het in de gaten heeft. Sterker nog, het zal lijken of je nog harder werkt dan ooit tevoren!

De spelletjes zien eruit als echt office programma’s. Je speelt bijvoorbeeld een spelletje in een Word-bestand waarbij de scrollbalk dient als racket waarmee je de tekst op je pagina wegspeelt. Of je laat een ruimteschip door een presentatie met grafieken manoeuvreren. Niemand die het in de gaten heeft!


Een leuk detail: op de website vind je de kostencalculator. Alle gespeelde uren van de spelers worden hiermee bij elkaar opgeteld en vermenigvuldigd met een modaal jaarinkomen. Uiteindelijk komt hier een totaal bedrag uit dat staat voor het bedrag dat alle speler bij elkaar verspeeld hebben. De baas moest eens weten…

De site heet Cantyouseeimbusy.com. Want je bent natuurlijk druk bezig. Maar dan met spelletjes.