Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > 10.000 stappen per dag helemaal niet nodig: 4.400 stappen is genoeg

10.000 stappen per dag helemaal niet nodig: 4.400 stappen is genoeg

10.000 stappen per dag helemaal niet nodig: 4.400 stappen is genoeg

Vergeet die 10.000 stappen per dag: het blijkt helemaal niet nodig te zijn om je goed te voelen. Volgens deskundigen zijn 4.400 stappen als gemiddelde helemaal prima. 

En dat scheelt toch net een stuk lopen.

Obsessie

Uit een studie van de Harvard Medical School, waarover Daily Mail schrijft, is gebleken dat de dagelijkse 10.000 stappen helemaal niet de ‘heilige graal’ is. Voor dit onderzoek bestudeerden zij de stapgewoonten van 20.000 vrouwen van 62 jaar en ouder. Sommige mensen doen er té obsessief aan mee, aan dat hele wandelen en die mijlpaal van de 10k halen. Onzin, zeggen ze nu.

Lees ook
Eline (34) lijdt aan urineverlies: ‘Zelfs een stukje iets sneller wandelen resulteerde in een natte broek’

Neemt af

Niet 10.000, maar 4.400 stappen is al meer dan voldoende om gezondheidsvoordelen te behalen. Bij dit aantal daalt het sterftecijfer met 41 procent: je wordt er fitter en dus gezonder van. Meer stappen hoeft niet. Sterker nog: dat is een slecht idee. Bij mensen die elke dag veel meer stappen zetten dan dat aantal, neemt dit percentage volgens de studie juist weer af. Ofwel: je kunt ook té veel willen wandelen. Dan kun je weer last krijgen van blessures, aan je knieën, heupen of andere gewrichten. Dus weet je: doe het gewoon lekker met mate. Een dag 10k lopen is hartstikke gezond, maar hoeft beslist niet 7 dagen per week, hoor. Op de bank liggen is soms ook héél goed voor een mens.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief. 

Bron: RTL Nieuws, Daily Mail, BBC | Beeld: Getty