Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Sportschool tips: waar moet je als nieuweling op letten?

Sportschool tips: waar moet je als nieuweling op letten?

De zomer voorbij. Hoog tijd voor het afsluiten van een nieuw sportschool abonnement, om alle kaasjes en wijn van de vakantie er weer af te zweten. Maar, waar moet je als nieuweling nu op letten? Flair geeft tips! 

Sportschool tips

Met deze tips sluit je een voordelig abonnement af en kom je ook nog eens over als een pro in de gym.

Wachtrij

Begin met een proefdagje bij één of meerdere sportscholen bij jou in de buurt. Voor het zelfde geldt is er maar één hip abductor aanwezig, jouw favoriete apparaat, waar al-tijd een wachtrij voor staat. Ai.

Bidon met tutje

Neem een bidon mee in plaats van een flesje water. Zo voorkom je in ieder geval één gênante situatie: water over je kin morsen als je een slok wilt nemen op de loopband.

Vieze luchtjes

Inspecteer de sportschool grondig. Van het personeel – zijn ze wel strikt, spreken ze mensen wel aan die eindeloos lopen te appen op een apparaat en er dus geen gebruik van maken, zijn ze behulpzaam als je vragen hebt over het gebruik van een machine? – tot de kleedkamers. Is het er vies, wordt er wel schoongemaakt, hangen er vieze luchtjes, zijn de douches wel semi-schoon? Tre importante.

Goed ondergoed

Je onderbroek uit je billen moeten trekken tijdens het hardlopen of squaten is niet echt charmant. Zorg voor goed ondergoed, dat steady om z’n plek blijft zitten.

Spray het schoon

Heb je een apparaat gebruikt? Zorg dat je het na afloop schoonmaakt. Ga in ieder geval zitten op je handdoekje, en spray na de workout de hendels en/of het zitgedeelte nog even na. In iedere sportschool vindt je flacons en papier, meestal in een hoekje. Anders even vragen aan een buurvrouw of aan de balie. Wel zo netjes voor de volgende gebruiker.

Voldoende ruimte

Check of er voldoende loopruimte is tussen de apparaten in je potentieel nieuwe sportschool. Zo hoef je niet altijd te sporten in andermans zweetlucht (je-weet-wel, je kunt bijna niet ademen) en zo stoot je ook niet per ongeluk een ander aan wanneer je op het punt staat een loopje te maken naar een andere machine.

Lijstje maken

Maak een lijstje van de voor- en nadelen van één of meerdere sportscholen. Zodat je het kunt vergelijken. Ook is het belangrijk dat je precies uitrekent hoeveel het je gaat kosten per maand. Door de bedragen en de voor- en nadelen naast elkaar te leggen, kom je makkelijker tot een zorgvuldig overwogen beslissing. Vergeet tot slot ook niet te checken of het maandelijks correct wordt afgeschreven, en het bedrag klopt.

 

Wat is jouw tips? Deel ‘m!

Lees ook:
– Afvallen door skeeleren
– 4 redenen om vaker te zwemmen
– Calorieën verbranden in de zomer was nog nooit zo leuk!