Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Expert onthult: zoveel keer per week moet je sporten voor het optimale resultaat

Expert onthult: zoveel keer per week moet je sporten voor het optimale resultaat

Expert onthult: zoveel keer per week moet je sporten voor het optimale resultaat

De sportschool: you hate it or love it. Voor ons is het vaak een ‘moetje’. Maar wat is nou de meest effectieve oplossing om de romige pasta’s, vele barbecues en eindeloze cocktailavonden eraf te krijgen? Met één a twee keer de sportschool induiken kom je er namelijk niet…

Optimale resultaat

Als we onszelf dan toch zover hebben gekregen om daadwerkelijk te gaan sporten en een gezonde levensstijl willen aanmeten, dan is het natuurlijk wel zo fijn om het ook gelijk goed aan te pakken. Aan half werk heeft immers niemand iets, toch? Maar om het optimale resultaat te boeken, moet je volgens expert en personal trainer Tom Mans wél flink aan de bak.

Vier à vijf keer per week sporten

Volgens hem heeft één a twee keer per week sporten bijna geen zin, en moet je drie keer per week eigenlijk als het minimum zien. “Zo kun je je eventuele gezondheidsdoelen binnen een redelijke tijd bereiken en fit en gezond blijven.” Toch zijn we er ook met drie keer per week helaas nog niet helemaal. Om echt het onderste uit de kan te halen dien je volgens Tom maar liefst vier à vijf keer naar de sportschool te gaan om daar een work-out sessie van 45 tot 60 minuten te doen. De eerste tien minuten een warming-up, dan 30 tot 40 minuten krachttraining en dan nog een cooling down van tien minuten.

Lees ook 
Wel of niet sporten tijdens de zwangerschap? Een expert geeft het verlossende antwoord

Niet haalbaar

Denk je nu: dit is absoluut niet haalbaar in mijn leven? Geen zorgen, volgens Tom doe je er al goed aan om drie keer per week een work-out sessie in de sportschool in te plannen. En hé, je hond een uur uitlaten, elke dag de fiets pakken naar kantoor of achter je kinderen aanrennen zijn natuurlijk ook al work-outs op zich.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Famme | Beeld: iStock