Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Sporten leuk maken

Sporten leuk maken

Sporten leuk maken

Gea, 36: Hoe maak ik sporten leuk? ik heb het goede voornemen om meer te gaan bewegen.

Hoe hou ik het vol? Daar gaat het mij met name om. Ik heb een zeer ongeregeld leven, dat maakt het ook lastiger.

Coach Tjarko
Heel goed dat je het voornemen hebt om meer te gaan bewegen.

Gericht doelen stellen
Je kunt het sporten leuk maken door gericht doelen te stellen voor jezelf. Werk naar een droomdoel toe en bouw dit op met gerichte lange termijn doelen. De lange termijn doelen ga je ook weer opsplitsen in korte termijn doelen. Vervolgens ga je de korte termijn doelen opsplitsen in hele concrete acties, zoals lid worden van een sportschool / aansluiten bij een hardloopgroep, 2 keer per week sporten, het sporten een vast onderdeel maken van je weekagenda. Denk er bij het stellen van doelen aan dat scherpe doelstellingen je uitdagen, maar onhaalbare doelstellingen alleen maar demotiveren.

Geen excuus
Zorg ervoor dat het sporten in je vaste ritme komt te zitten en dat je het jezelf niet te makkelijk maakt om er met een excuus vanaf te komen. Geen tijd hebben is echt onzin, zelfs de meest druk bezette personen kunnen minimaal 2 keer per week tijd maken om een uur te sporten.

Verslavend
Als het sporten onderdeel is geworden van je agenda kan je gaan proberen de uren voorzichtig aan op te voeren. Zie het sporten als tijd voor jezelf en gun jezelf die tijd. Je zult zien als je door het begin heen bent dat sporten zeer verslavend kan werken en je heel veel energie geeft.

Beloon jezelf
Heel belangrijk is om jezelf te belonen als je korte termijn doelstellingen hebt gehaald. Vier de successen die je behaalt!

Boekentip: