Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Special: ‘Ik kan niet stoppen, ik hou te veel van wie ik ben als ik coke snuif’

Special: ‘Ik kan niet stoppen, ik hou te veel van wie ik ben als ik coke snuif’

Special: ‘Ik kan niet stoppen, ik hou te veel van wie ik ben als ik coke snuif’

Haar eerste lijntje cocaïne vond Karlijn (29) zo lekker dat ze nooit meer anders wilde. En dus heeft ze nu elke dag een witte kerst.

‘Paul kapte ermee. Ik ook, dacht hij. Maar ik stopte niet. Ik hou te veel van wie ik ben als ik coke snuif. Als ik high ben. Ik doe maar een klein lijntje, elk uur. Of soms twee per uur. Verwaar- loosbaar, maar ik heb het nodig. Ik wil helder blijven, slank ook. Gelukkig weet niemand van mijn verslaving. Ik stam uit een horecafamilie en had op jonge leeftijd al een eigen zaak. Een goed- lopende zaak, dus op financieel vlak heb ik geen problemen. Daarom kan ik mijn gebruik ook prima verbergen.’

‘Ik deed alles zodat hij me leuk zou vinden’

‘Hoe het begon? Ik was best tevreden met mijn leven, behalve dan met mijn eeuwige gevecht tegen de kilo’s. In de horecawereld lopen veel mooie meiden rond. Slanke meiden. Dat wilde ik ook. Ik had een losse relatie met Paul, die weleens een lijntje nam. Paul werkte in de reclame en in die wereld was gebruik meer regel dan uitzondering. Ik was straalverliefd, maar hij wilde zich niet binden. Dus deed ik alles zodat hij me leuk zou vinden. ‘Ik gebruik alleen bij speciale gelegenheden, als ik écht een leuk feestje of concert heb. Je bent er heus niet meteen verslaafd aan,’ zei hij. Ik geloofde hem. Ook omdat ik inderdaad zag dat er soms wel drie of vier weken tussen zaten voordat hij weer wat gebruikte.

Op een avond had hij me meegenomen naar een feestje van een van zijn collega’s, waar nogal openlijk werd gesnoven. Ik voelde me een provinciaaltje toen ik zag hoe makkelijk en normaal iedereen erover deed, maar was ook nieuwsgierig. Belangrijker: ik wilde niet dat Paul me een tutje zou vinden. Een keertje kon geen kwaad, dat had Paul toch zelf gezegd? ‘Weet je het zeker?’ vroeg hij lachend, terwijl hij met zijn sleutel wat wit poeder op de muis van mijn hand legde. Ik knikte. Voorzichtig smeerde ik eerst wat op mijn tandvlees, zoals ik anderen had zien doen.

‘Voor het eerst had ik er maling aan dat anderen naar me keken terwijl ik stond te dansen’

Het voelde grappig. Een licht tintelend, verdovend gevoel. Er gebeurde niets raars. Daarna snoof ik. Ik haalde mijn neus op, proefde het bittere spul achter in mijn keel. Bam! Het effect was er bijna meteen. Voor het eerst had ik er maling aan dat anderen naar me keken terwijl ik stond te dansen. Ik ging helemaal uit m’n dak. Ik had al best veel gedronken die avond, maar mijn aangeschoten gevoel was helemaal verdwenen. Ik voelde me helderder dan ooit, alsof ik alles ineens begreep.

Voor het eerst durfde ik sexy voor Paul te dansen, hem te verleiden. Ik had maling aan de andere meiden die om hem heen draaiden, terwijl dat er normaal gesproken voor had gezorgd dat ik was afgedropen. Ik kon in zijn ogen zien dat het hem wel beviel, die nieuwe, verbeterde ik.’

Dit artikel komt uit een eerdere editie van VIVA.

»BESTEL VIVA ONLINE | KLIK HIER«