Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Spannende buitenactiviteiten

Spannende buitenactiviteiten

Spannende buitenactiviteiten

Vijf spannende buitenactiviteiten waar je waarschijnlijk nog nooit van hebt gehoord.

Nu de temperaturen weer omhoog gaan, willen we graag vaker buiten zijn. Ben je wandelen, fietsen of kamperen een beetje zat? Misschien zijn deze gekke en spannende buitenactiviteiten iets voor jou! Slapen in een boom, van bergtoppen slingeren of van rotsen springen… Je moet in elk geval wel iets durven!

Boomslapen
Boomslapen? Dat klopt, je kunt je tentje tegenwoordig opzetten in de boomtoppen, tussen de bladeren. Het is geen doorsnee tent waarin je slaapt, maar meer een speciale hangmat. Deze nieuwe vorm van kamperen is overgewaaid uit de VS. Het is belangrijk dat je altijd vast zit in je klimsysteem als je slaapt. Je wilt natuurlijk niet uit de boom vallen!

Bergtop slingeren
Altijd al van bergtop naar bergtop willen slingeren? Liefhebbers van extreme sporten doen het! Met een speciale uitrusting slingeren ze met het grootste gemak van de bergtop af. Ehm.. toch maar liever wandelen?

Grotduiken
Een tochtje door de grotten, misschien heb je het wel eens gedaan in Limburg of het buitenland? Dat is natuurlijk al ontzettend spannend. Maar wat dacht je van grotduiken? Het is niet zonder gevaren en je moet er wel een speciale cursus voor doen.


Kamperen aan een steile rots of grotduiken. Is het iets voor jou?

Kamperen aan een steile rots
Een grapje zeker? Voor sommige klimliefhebbers niet! Ze vinden het niet alleen leuk om de berg of rots te beklimmen, maar ook om er te kamperen. Ze bevestigen een soort tent aan de rots en hangen er letterlijk aan. Even een dutje doen voordat je de berg verder beklimt…

Coasteering
Ja hoor, er zijn nog meer extreme activiteiten. Als je van water, uitdaging en klimmen houdt, vind je dit vast leuk. Deze sport is vooral geschikt in landen met een ruige kustlijn, zoals Zuid-Arika, Cyprus of Mallorca. In een wetsuit met een helm klim je op rotsen om er een aantal meter later weer af te springen. Spannend!

Zou jij dit durven?