Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Songfestival corrupt?

Songfestival corrupt?

Songfestival corrupt?

BP_29310194

 

“Stemgedrag manipuleren met sms-bombardementen”, dat was het voorstel dat de manager van de Toppers, Benno de Leeuw, kreeg. De Leeuw vertegenwoordigde het dynamische trio (René Froger, Gerard Joling en Jeroen van der Boom) tijdens de deelname aan het Eurovisie Songfestival in 2009 toen hij het vreemde voorstel kreeg.

 

De Leeuw sprak in Brandpunt over een ‘Oost-Europese partij’ die hem aanbood om -tegen betaling- de stemming in verschillende landen te manipuleren. De Leeuw sprak met de man af in een restaurant, maar besloot verder geen actie te ondernemen. Volgens De Telegraaf besprak de Leeuw het aanbod nooit met de Toppers, maar Jeroen van der Boom spreekt dat tegen. Van der Boom: “We hebben dat eigenlijk gelijk van tafel geveegd, we hebben daar niks mee gedaan, het is meer lacherig de revue gepasseerd, ik kan mij ook niet voorstellen dat dat werkt.”

Het is te hopen dat er dit jaar geen sprake is van omkoping, zodat ons aller Douwe Bob niet alleen de terechte, maar ook de eerlijke winnaar wordt!

 

Lees ook:

Douwe Bob naar het Songfestival

Zo maak je je zelf Trijntjes songfestivaljurk!

 

Bron: Telegraaf, Brandpunt