Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Waarom je de dag vóór volle maan zo slecht slaapt

Waarom je de dag vóór volle maan zo slecht slaapt

Waarom je de  dag vóór volle maan zo slecht slaapt

Je zit boordevol energie, emoties razen door je lichaam en ’s nachts heb je de meest intense dromen. Grote kans dat het te maken heeft met de volle maan die op komst is. Dít is waarom je dan slecht slaapt.

Intense dromen

Op 30 december is het weer tijd voor de volle maan. Het kan zomaar zijn dat je daardoor vannacht niet zo lekker hebt geslapen. De volle maan heeft namelijk een negatieve invloed op je nachtrust. Je slaapt vaak onrustig, wordt ’s nachts wakker en hebt moeite met in slaap vallen. Het kan ook zijn dat je dromen veel intenser zijn dan anders.

Actieve fase

Dit komt doordat je twee dagen vóór en twee dagen na de volle maan in een actieve fase zit. Hierin komen emoties naar boven en zit je boordevol energie. Niet gek dus dat je je ’s nachts onrustig voelt. Daarnaast kan je door de slechte nachtrust ook overdag prikkelbaar en emotioneel zijn.

Een tip van ons: verbruik je energie overdag

Je zit in je actieve fase, maak er gebruik van. Put jezelf flink uit. Ga sporten of zet je muziek lekker hard en dans door de woonkamer. Zorg er ook voor dat je buitenkomt. Hoe meer daglicht overdag, hoe beter je ’s nachts slaapt.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief

Bron: Cosmpolitan | Beeld: Unsplash/Jason Blackeye