Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Is het nou eigenlijk gezonder om mét of zonder pyjama te slapen?

Is het nou eigenlijk gezonder om mét of zonder pyjama te slapen?

Is het nou eigenlijk gezonder om mét of zonder pyjama te slapen?

De een slaapt het liefst zonder kleding, terwijl de ander het liefst in een lekkere warme pyjama slaapt. Iedereen heeft daar hun eigen voorkeur in. Maar is het nu eigenlijk gezonder om mét of zonder een pyjama te slapen? 

Slaapcoach Mark Schadenberg weet alles over slapen en legt uit hoe dit precies zit.

Slapen mét of zonder pyjama

Het heeft natuurlijk alles met je persoonlijke voorkeur te maken. Of je liever links of rechts van het bed slaapt, of je graag je sokken aanhoudt of uit doet als je gaat slapen, maar dus ook of je wél of niet met een pyjama aan slaapt. Schadenberg legt ons uit wat een gezondere keuze is voor de nacht. Dit zou namelijk alles te maken hebben met je lichaamstemperatuur.

Lees ook
Dit is waarom je nóóit moet gaan slapen met een knot in je haar

Lichaamstemperatuur

“Als je het te warm krijgt ‘s nachts, ben je gevoeliger voor nachtmerries, lig je sneller te woelen en zal je slaapkwaliteit verminderen”, legt Schadenberg uit. “Heb je het te koud in bed, dan zorgt dat ervoor dat je vaak niet makkelijk in slaap valt of vaker in de nacht wakker wordt.” Daarom is het in sommige gevallen toch verstandig om ’s nachts wel met een pyjama aan te slapen. Maar Schadenberg vertelt ook dat het geen kwaad kan om in de zomer zonder een pyjama aan te slapen. “Je lichaam kan dan makkelijker de warmte kwijt, wat ervoor zorgt dat je dieper in slaap valt.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: GettyImages