Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Trend onder moeders: een sieraad laten maken van je eigen moedermelk of navelstreng

Trend onder moeders: een sieraad laten maken van je eigen moedermelk of navelstreng

Trend onder moeders: een sieraad laten maken van je eigen moedermelk of navelstreng

De band tussen moeder en kind is, vanaf het prille begin, al van onschatbare waarde. Zo magisch én zo bijzonder. Het is dan ook niet zo gek dat moeders dit bijzondere moment willen vastleggen. En tegenwoordig kan het wel op een héle bijzondere manier.

Je kunt namelijk een persoonlijk sieraad laten maken van jouw eigen moedermelk of navelstreng.

Van melk tot haren

De Nederlandse Nicole, moeder van drie kinderen maakt prachtige geboorte, moedermelk en herinneringssieraden om dit bijzondere moment vast te leggen. Ze maakt de sieraden van begin tot eind in haar eigen atelier ‘Mimmie‘ aan huis. “Ik ben goudsmid en doe alles met de hand. De moedermelk bewaar ik hier in de vriezer.” Nicole kan alles in het sieraad verwerken: navelstrengen, haren, melktandjes, maar ook as. Persoonlijker kan niet, toch?

Hoe dan?

De moedermelk wordt met andere conserveringsmiddelen en ingrediënten gemengd. Nicole verwerkt het daarna laagje voor laagje in een emaille. De kleur van het emaille is exact de kleur die het moedermelk heeft. En dat verschilt per vrouw. De melk van de ene vrouw is witter dan dat van een ander. Zo is elk stuk uniek en persoonlijk.  Het is behoorlijk wat werk om zo een sieraad te maken, soms is Nicole wel tien uur bezig. Maar toch weerhoudt dat haar niet. ”Ik vind het een prachtig vak.”

Carolien Spoor

Het prachtige werk van Nicole is niet onopvallend gebleven. Zo heeft actrice Carolien Karthaus-Spoor een persoonlijk sieraad laten maken van haar eigen moedermelk. De actrice showt haar nieuwe juweeltje met volle trots aan haar volgers op Instagram.

https://www.instagram.com/p/CFxRXryg7zF/?utm_source=ig_embed

Bron: Mimmie | Foto: iStock

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief