Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Selena Gomez showt litteken van haar niertransplantatie

Selena Gomez showt litteken van haar niertransplantatie

Selena Gomez showt litteken van haar niertransplantatie

Selena Gomez onderging in 2017 een niertransplantatie. Aan de spoedoperatie die daarop volgde, hield ze een flink litteken over. Die hield ze altijd angstvallig verborgen, tot nu. 

Op Instagram deelt de 28-jarige zangeres een prachtige foto van zichzelf in  blauw badpak. Ook op de foto: een flink litteken aan de binnenkant van haar dij.

Altijd verbergen

“Na de niertransplantatie vond ik het heel moeilijk om mijn litteken te laten zien”, schrijft Selena in de begeleidende tekst. “Ik wilde niet dat het op foto’s te zien was, dus droeg ik altijd iets om het te verbergen. Nu heb ik meer vertrouwen dan ooit in wie ik ben en wat ik heb doorgemaakt. Daar ben ik trots op.”

https://www.instagram.com/p/CFhtu__j9zy/

Het badpak is een ontwerp van haar vriendin Theresa Marie Mingus. “Gefeliciteerd met wat je doet voor vrouwen, @lamariette lanceren met de boodschap dat alle lichamen prachtig zijn”, besluit ze.

Niertransplantatie

Selena lijdt aan de auto-immuunziekte lupus. Als gevolg daarvan moest ze in 2017 een niertransplantatie ondergaan. Haar beste vriendin Francia Raísa stond een nier voor haar af. “Mijn nieren waren gewoon klaar”, vertelde de zangeres eerder over die periode. “Dat was het dan, ik wilde niemand in mijn leven vragen om een nier. De gedachte alleen al vond ik heel moeilijk. Zij (Francia, red.) meldde zich vrijwillig om het te doen. Een vrijwilliger vinden is een ding, laat staan een vrijwilliger die matcht. Het feit dat zij ook nog een match bleek… ik bedoel, dat is ongelooflijk. Bijna niet echt.”

https://www.instagram.com/p/BcK_9GhDwxI/

Spoedoperatie

Na de ingreep appte Selena haar vriendin hoe bang ze was. Toen ze zich omdraaide in haar bed, ‘brak’ ze een slagader. Vervolgens kreeg Francia een spoedoperatie om een bloedvat uit haar been te halen waarmee de artsen een nieuwe ader konden bouwen die Selena’s nieuwe nier op z’n plek zou houden. Later sprak Selena openhartig over de fysieke én mentale tol die deze zware ingreep op haar eisten.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

Bron: People. Beeld: Brunopress