Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Seksuoloog over masturberen tijdens je menstruatie: ‘Neemt de pijn weg’

Seksuoloog over masturberen tijdens je menstruatie: ‘Neemt de pijn weg’

Seksuoloog over masturberen tijdens je menstruatie: ‘Neemt de pijn weg’

Menstruatiepijn: elke maand kan het weer ontzettend vervelend zijn. Buikkrampen, rugpijn: je voelt je in die dagen van je ongesteldheid gewoon ellendig. En wat kan helpen is misschien nog altijd een taboe, maar het werkt wel: masturberen.

Over met jezelf spelen wordt nog altijd maar mondjesmaat gepraat. We delen het eigenlijk amper, en dat zouden we meer moeten doen.

Pijnverlagend

Want het is heel normaal dat je dat lekker vindt, allereerst. En het kan dus helpen tegen menstruatieklachten. Volgens seksuoloog Eveline Stallaart die ook te zien is in MAFS werkt dat zeker: “Niet alleen tijdens de menstruatie. Voor veel vrouwen binnen een relatie voelt het – helaas – als vreemdgaan, wanneer zij of hun partner masturberen. Sommigen denken dat ze te kort schieten, met als gedachte: ‘aan mij zou je toch genoeg moeten hebben’. Zonde vind ik dat. Naast stressverlagend, werkt masturberen ook pijnstillend. Er komt endorfine vrij, wat de pijn wegneemt. Alle pijnen trouwens, niet enkel menstruatiekrampen.”

Sneller

Er is nog een groot voordeel aan een beetje sexy-time met jezelf. Je menstruatie zou ook nog eens sneller kunnen verlopen. “Meningen van medici zijn verdeeld over dit onderwerp, maar bij een orgasme trekt je baarmoederwand samen. Dat kan ervoor zorgen dat het bloed en slijm sneller worden afgevoerd.” En natuurlijk hoef je dit niet ‘vies’ te vinden: je eigen bloed hoort bij je. Het is uit meerdere studies bewezen dat het werkt. Maar liefst 70 procent van de deelnemers beweerde dat regelmatig ‘menstruberen’ – masturberen tijdens de menstruatie – zou helpen tegen de pijn. Een gynaecoloog legt dit nog verder uit: “In de eerste plaats omdat de opwinding je afleidt van de pijn. Maar ook omdat er na een orgasme extra bloed stroomt naar de genitale zone, de clitoris en andere organen.”

Lees ook
Bedgeheimen: ‘Ik droom weleens van masturberen, dat heb ik nog nooit gedaan’

Meer zin

En voor je relatie hoef je het ook niet te laten. “Uiteindelijk verbetert het je relatie. Masturbeer jij een paar keer per maand, dan blijft het seksuele waakvlammetje aanstaan en ben je ontvankelijker voor de prikkels van je partner. Je sexdrive gaat er letterlijk van omhoog.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief. 

Bron: LINDA | Beeld: Getty