Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Seks tijdens je menstruatie: ja of nee?

Seks tijdens je menstruatie: ja of nee?

Seks tijdens je menstruatie: ja of nee?

Dé eindeloze discussie: moeten we ons seksleven on hold zetten tijdens onze menstruatie? Kunnen we zwanger worden in deze periode? Flair geeft antwoord.

Vanuit medisch oogpunt is er geen enkel bezwaar tegen het feit dat je seks hebt tijdens je rmenstruatie. Aan jou dus de keuze. Vele vrouwen voelen zich “vuil” en hebben last van hoofdpijn, misselijkheid en krampen. Je communiceert het beste openlijk met je partner over wat hij ervan vindt om als schipper door de rode zee te bevaren. Weet dat veel mannen er de nadelen niet van inzien en zeker niet walgen van dit natuurlijk fenomeen. Extra tips om er samen van te genieten: gebruik een handdoek om je matras niet vies te maken, of kruip gewoon lekker samen onder de douche. Bij standjes waarbij de vrouw onderaan ligt, zou de kans op bloedverlies het kleinst zijn.

Kans op zwangerschap?

Ja, je kan zwanger worden tijdens je menstruatie als je geen anticonceptie gebruikt. Vooral als je menstruatie langer duurt dan 7 dagen. In dat geval kan het einde van je ongesteldheid overlappen met je ovulatie. Het is daarom belangrijk om een condoom te gebruiken. Neem je de pil zoals voorgeschreven, dan ben je beschermd, ook tijdens je stopweek.

SOA-gevaar?

Wees jezelf ervan bewust dat de baarmoeder extra gevoelig is tijdens je menstruatie, en daardoor dus mogelijk sneller vatbaar voor infecties. Maar als je menstrueert, loop je niet noodzakelijk een groter risico op een besmetting met een soa, dan wanneer je onbeschermd vrijt buiten je menstruatie.

 

Lees ook:

Bron: flair.be// afbeelding: giphy