Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Seks tegen verkoudheid en andere leuke tips

Seks tegen verkoudheid en andere leuke tips

Seks tegen verkoudheid en andere leuke tips

Kippensoep, hete grogs, stoombadjes. Allemaal prima middelen om je van een verkoudheid af te helpen. Maar waarom überhaupt verkouden worden als je het ook kunt voorkomen? We hebben 5 leuke tips voor je op een rij gezet!

Zingen in de douche

Zingen tegen verkoudheid? Ja! Door het open houden van je neusholtes, voorkom je dat het vervelende virus in je neus blijft zitten. Laat je neusholtes genieten van een met stoom gevulde badkamer, want stoom is een natuurlijke manier om je neusholtes te verlossen van slijm en snot. En terwijl je lekker aan het douchen bent, zing dan hardop een liedje. Een Sinterklaasliedje bijvoorbeeld! Hardop zingen zorgt ervoor dat je diep ademt en dat zorgt er weer voor dat de stoom diep in je holtes komt.

Drink gezellig een drankje (of twee)

Misschien moet je stampvolle barretjes vermijden (teveel mensen op een té kleine ruimte), maar drink gerust een paar glaasjes. Matig alcohol gebruik zou verkoudheid kunnen helpen voorkomen. Uit onderzoek bleek dat mensen die tot 4 glazen alcohol per dag dronken, minder kans hadden om verkouden te worden dan mensen die niets dronken. De reden hiervoor kan zijn dat alcohol de snelheid vermindert waarmee het virus in je lijf woekert. Maar het kan ook de ontstekingsremmende werking van alcohol zijn die de aanmaak van slijm tegengaat. Let wel, drink met mate, want te veel drinken is meestal niet bevorderlijk tegen verkoudheid.

Bezoek je vrienden

Kameraadschap is een echte viruskiller en helpt dus ook tegen verkoudheid. Tijdens een onderzoek van de Universiteit van Pittsburgh, injecteerden onderzoekers een verkoudheid virus in de neus van vrijwilligers. De vrijwilligers die hadden aangegeven sterke familiebanden en vriendschappen te onderhouden, hadden minder kans om verkouden te worden.

Ga je huis uit!

Waarom hebben we in de winter vaker last van een verkoudheid? Omdat we in de winter meer tijd binnen doorbrengen en vaker in direct contact komen met mensen die al een virus onder de leden hebben. Ga dus naar buiten, en verklein je kans op besmetting!

Twee keer per week seks tegen verkoudheid

Uit een vaak aangehaald onderzoek van de Wilkes Universiteit in Pennsylvania is gebleken dat mensen die een of twee keer per week seks hebben, een sterker immuun system hebben dan mensen die minder vaak seks hebben. Onderzoekers hebben het speeksel van 111 studenten onderzocht. Die studenten die aangaven minstens een of twee keer per week seks te hebben, hadden 30 procent meer van de stof Immunoglobuline (Ig) in hun speeksel. Volgens de onderzoekers is Ig de eerste verdedigingslinie van ons lichaam tegen verkoudheden en de griep.

Doe hier deze winter je voordeel mee!

Wat is jouw ultieme tip tegen verkoudheid?

Bron: MNN.com