Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Sandra opende een Bed & Breakfast onder de Italiaanse zon

Sandra opende een Bed & Breakfast onder de Italiaanse zon

Sandra opende een Bed & Breakfast onder de Italiaanse zon

In het voorjaar van 2007 gooide Sandra Pellegrino samen met haar man Jeroen en zoon Mauro het roer om.

Ze vertrokken vanuit Nederland naar Umbrië, Italië. Ze lieten hun veilige leventje in Nederland achter en openden hun eigen Bed & Breakfast Villa Pellegrino aan het Trasimenomeer. Hiermee is voor Sandra een droom werkelijkheid geworden.

Waar kwam de droom om een bed & breakfast in Italië te beginnen vandaan?
Als kind voelde ik al een hechte band met mijn vaderland Italië. Mijn vader kwam uit Puglia (zuid Italië) en daarom brachten we daar ook geregeld onze vakanties door. Ik heb me in Nederland nooit echt thuis gevoeld. Als we voor vakanties op weg naar Italië waren en we passeerden de Italiaanse grens, dan was ik eindelijk ‘thuis’. Dat voelde heel sterk, want als we na vier weken weer naar ‘huis’ in Nederland gingen, dan ging ik weg van ‘mijn thuis’. Na het overlijden van mijn vader voelde ik dat ik naar Italië moest. Het starten van een Bed & Breakfast zat ook weer een beetje in het bloed omdat mijn oma van mijn moeders kant vroeger een groot pension had.

Wat gaf de doorslag om Nederland te verlaten voor Italië?
Het enorme verlangen naar Italië en de heimwee, met daarnaast het jachtige bestaan. Dat maakte voor mij zo’n groot deel uit in mijn dagelijks leven, dat ik van de aangename en leuke dingen niet meer kon genieten. Na alles overwogen te hebben was mijn man Jeroen ook enthousiast om een B&B te starten in Italië. Zijn passie voor Italië was al enorm, maar groeide met de jaren steeds meer.

Hoe reageerden familie en vrienden op jullie vertrek?
Mijn moeder was gelijk enthousiast. We hadden haar gelijk gevraagd om mee te gaan. Familie, vrienden en collega’s reageerden heel enthousiast en vonden het leuk en heel dapper van ons om zo’n grote stap te nemen.

Vond je het eng om het roer om te gooien?
Natuurlijk is het eng om je baan op te zeggen, je huis te verkopen en afscheid te moeten nemen van je familie, vrienden en kennissen. Het moeilijkste besluit was dat Jeroen nog in Nederland achter zou blijven om het geheel financieel beter te kunnen ondersteunen. Het was zwaar om drie jaar gescheiden van elkaar te leven. Maar als het is om je droom waar te maken, dan merk je dat je een enorme wilskracht hebt en heel ver kunt gaan.

De aankoop van het huis was een hele klus en jullie hebben ook een aantal tegenvallers gehad, zoals inbraak en brand. Heb je er wel eens gedacht om met het hele plan te stoppen en weer terug te gaan naar Nederland?
Nee, we hebben er nooit aan gedacht om ermee te stoppen. Samen met mijn moeder heb ik een ontzettend uithoudingsvermogen, ondanks dat we al veel problemen op ons pad tegengekomen zijn. Bij de tweede bezichtiging van dit huis voelde ik me niet lekker waarna ik een dag later met spoed opgenomen was voor een acute blindedarmoperatie. Maar de bezichtiging van het huis, de locatie en de omgeving voelden allemaal goed aan. Ook mijn moeder voelde zich tijdens deze vakantie niet helemaal lekker. Na het voorlopig koopcontract had de specialist bij haar baarmoederkanker vastgesteld. Het was nog in het beginstadium, ze werd geopereerd en daarna genezen verklaard. De overdracht was een Italiaanse scène op zich. Vooraf in Nederland was alles in orde gemaakt en een datum voor de overdracht en verhuizing werd vastgesteld. De verhuiswagens zouden twee dagen later arriveren. Maar bij aankomst in Italië kon de overdracht niet plaatsvinden. De notaris had tijdens een weekendje skiën zijn been gebroken. Zijn plaatsvervanger nam geen genoegen met de voorhande liggende papieren van de verkoper omdat volgens hem het een en ander nog ontbrak. Waar moesten we heen? We hadden nu geen huis en de verhuiswagens waren in aantocht! Uiteindelijk was de verkoper van ons huis zo vriendelijk dat we toch in ‘ons’ huis mochten verblijven. Het heeft uiteindelijk nog twee maanden geduurd voordat de overdracht kon plaatsvinden. Toen wisten we al dat we tegenvallers positief moesten proberen te benaderen. In het afgelopen najaar werd er ’s nachts bij ons ingebroken. De dieven wisten hun slag te slaan door twee laptops en andere kostbaarheden mee te nemen. Wij waren zeer aangeslagen omdat ons zoontje en ik dagelijks communiceren met mijn man via de laptop. Mijn man was eveneens zijn laptop kwijt omdat hij dat weekend bij ons was. Dit was zeker voor ons zoontje een groot drama. Een aantal nachten daarna hadden we brand in de stoppenkast aan de buitenkant van ons huis. De vlammen waren heftig en verlichtten onze oprit. Ik pakte wat onwennig de brandblusser maar uiteindelijk wist ik de brand snel te blussen en wist de brand niet brand meester maar brand vrouw te zijn. Soms sta je versteld van je eigen kunnen. Het waren zeer spannende tijden, maar… we hielden vol!

Wat voor invloed heeft de stap om naar Umbrië te verhuizen gehad op je leven?
Ondanks dat mijn man in Nederland achterbleef en het daardoor soms heel zwaar was, heeft het voor ons allemaal een hele positieve invloed op ons leven. Het is heel dubbel, want je hebt een rustiger leven, maar daarbij ben je 24 uur per dag voor je eigen bedrijf bezig. Gelukkig komt mijn man binnenkort definitief hierheen.

Is je leven nu meer in balans?
Zeker wel. Het negatieve weet ik nu om te zetten in positieve gevoelens.

Waar geniet je het meeste van?
’s Avonds van de lichtjes van de dorpjes rondom het Trasimenomeer. Dat is werkelijk een sprookje.

Wat mis je het meest aan Nederland?
Persoonlijk contact met familie, vrienden en kennissen en de HEMA.

Waarom moeten Nederlanders naar Umbrië komen?
Umbrië heeft zoveel te bieden: de rust die hier heerst, de cultuur die hier om de hoek ligt, de natuur die je ruikt en het heerlijke eten dat op je bord ligt. Wat van Italië geleerd kan worden, is dat het leven niet zo hectisch hoeft te zijn.

Wat is het unieke aan Villa Pellegrino?
De rustige en schitterende ligging, de persoonlijke benadering, de gastvrijheid en de tijd die wij vrij maken voor onze gasten om ervoor te zorgen dat ze een fijne vakantie hebben.

Wat moeten Nederlanders absoluut weten van Italië?
Dat je niet vroeg (rond 18.00 uur) naar een restaurant kunt gaan, want dan is er nog niemand aanwezig. En dat een Italiaan pizza als een tussendoortje eet en niet als hoofdmaaltijd.

Zijn jullie van plan ooit terug te keren naar Nederland?
Zeg nooit nooit, maar hoe ons leven ook zal lopen, het is niet de bedoeling om terug te keren.

Villa Pellegrino is meer dan een simpele Bed & Breakfast. Kijk voor meer informatie op www.villapellegrino.com.