Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Rozemarijn snuiven

Rozemarijn snuiven

Rozemarijn snuiven

Rozemarijn kan veel meer dan alleen je eten smaak geven! Waarschijnlijk gebruik je rozemarijn om je gebakken aardappeltjes of kip een lekker smaakje te geven. Maar volgens wetenschappers is het kruid ook goed voor je hersenen.

Geheugen

Rozemarijn heeft een gunstige werking op het vermogen van de hersenen. Vroeger werd al gedacht dat het ‘opsnuiven’ van de geur van rozemarijn goed was voor je geheugen. Studenten maakten daar dan ook gebruik van: ze snoven tijdens het studeren aan takjes rozemarijn om de leerstof beter te kunnen opnemen en onthouden.

Rozemarijn snuiven

Volgens wetenschapper Mark Moss wordt de gedachte dat rozemarijn goed is voor je geheugen nu ook wetenschappelijk bevestigd. Wanneer je de geur van het kruid via je neus opsnuift, worden de cognitieve prestaties van je hersenen verbeterd.

Rozemarijn gezond?

Verder is rozemarijn ook goed voor de bloedcirculatie, spijsvertering, het hart, de bloeddruk en huid- en haargroei. Rozemarijn stimuleert namelijk de haargroei en verbetert de gezondheid van je hoofdhuid. Het kan worden aangebracht op de hoofdhuid om de bloedstroom te stimuleren en overtollig talg en roos te verwijderen. Niet bewezen, maar wel verondersteld wordt dat rozemarijn ook een gunstige invloed heeft op je libido!