Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Rockarty

Rockarty

Rockarty

Anouk schrijft:

Ik begin inmiddels aardig vastgeroest te worden bij één van de jaarlijks terugkerende festivals in Enschede: Rockarty. Dit jaar vindt het festival voor de zesde keer plaats, voor mij is het dit jaar het vierde of vijfde jaar dat ik er te vinden zal zijn.

Bijna was het feest al niet doorgegaan. Ik ben net verhuisd naar Schiedam, en da’s natuurlijk redelijk ver van Enschede! Daarnaast moet ik tegenwoordig op zaterdagmorgen op tijd in de schoolbanken zitten, waardoor de vrijdagavond sowieso al een regelrechte onmogelijkheid is geworden. Maar al dat moois (bijzondere films, beeldende kunst, theater en vooral veel muziek) wíl ik helemaal niet missen!

Ieder jaar is er een nieuwe Rockarty-theaterproductie, die bij wijze van traditie wordt uitgevoerd in de Grote Kerk in de binnenstad van Enschede. De traditionele productie dit jaar voor het eerst op een andere locatie zou worden uitgevoerd (in een oud fabriekspand!) en de begeleidende tekst over Klere di Luna (zo heet het stuk) klonk erg veelbelovend. Helaas: op donderdag- en vrijdagavond. Op vrijdag moet ik werken (hier in Hoofddorp), op zaterdag naar school (in Breda, of all places).

Maar gelukkig moet zo’n theaterstuk natuurlijk eerst flink geoefend worden. Onder andere met publiek. En zodoende vertrok ik zondagavond in de richting van een sfeervolle boerderij in het buitengebied tussen Enschede en Hengelo, waar de try-out plaats zou vinden.

Het Kalterflug-gesellschaft (het gezelschap wat het stuk verzorgt) had van tevoren vijfentwintig-hele-stoelen klaargezet op de deel voor het handjevol publiek wat zou komen kijken. Maar de belangstelling bleek iets groter dan verwacht! Overal moesten nog stoelen vandaan worden getoverd om de opkomst van ruim vijftig man allemaal zitplaats te bieden. De halve buurtschap Twekkelo was uitgelopen. Wat wil je ook; er was weer eens wat te doen!

Ietsje later dan gepland (niet zo erg, het weer was erg goed zondag) begon de try-out. En het was de moeite waard! Heel veel meer wil ik er niet over kwijt, ga het allemaal maar lekker zelf bekijken. Morgen en overmorgen in Enschede. Echt doen hoor, in een fabriekshal is het vast nog veel gaver dan in een oude boerderij!

Behalve de try-out heb ik overigens ook besloten zaterdagavond nog even wat muziek mee te pikken in de Grote Kerk. Schroom niet om mij even aan te spreken als jij daar ook rondloopt zaterdag. Ik ben redelijk herkenbaar: klein, rood(achtig) haar, grote camera.

Afsluitend nog even een paar foto’s van zondag: