Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Regina Romeijn over haar strijd tegen de kilo’s

Regina Romeijn over haar strijd tegen de kilo’s

Regina Romeijn over haar strijd tegen de kilo’s

“Ik zag een foto van mezelf met drie onderkinnen.” Duidelijke taal van Regina Romeijn, die tijdens haar zwangerschap kilo’s aankwam en besloot daar korte metten mee te maken.

De komst van een baby is natuurlijk geweldig: een klein hummeltje, in jouw lichaam. Maar datzelfde lichaam verandert en niet altijd in positieve zin. Regina besloot na de geboorte van dochtertje Bardot samen met personal trainer Guy van der Reijden een boek te schrijven dat jou helpt die overtollige pondjes (kilo’s?) kwijt te raken. Met Vet man, zo’n baby! kom jij terug op je oude gewicht.

Vrouwonline sprak tijdens de boekpresentatie in Amsterdam met zowel Regina als Guy over alles wat te maken heeft met zwangerschap, sporten, eten én afvallen.

Eten voor twee
“Veel vrouwen denken dat als je zwanger bent je voor twee eet. Dat is natuurlijk een fabeltje”, zegt Guy van der Reijden. “Wel is alles wat je eet van invloed op je baby, dus ook de slechte dingen als junkfood en bijvoorbeeld alcohol.” Regina at tijdens haar zwangerschap erg graag moorkoppen en tompoucen, soms wel drie op een dag. De stralende blondine vertelt dat ze tijdens haar zwangerschap niet in de gaten had wat ze aan het doen was. “Dat klinkt misschien gek, maar ik weet normaal gesproken echt wel wat wel en niet goed voor me is. Als ik had gesport, vond ik dat ik wel weer wat lekkers had verdiend. Puur compensatiegedrag, daar besteden we ook aandacht aan in het boek. Na de zwangerschap had ik trouwens geen trek meer in die tompouce. Wel geniet ik nog steeds volop van eten.”Geen topmodel

“Om dat te kunnen blijven doen, ben ik na mijn zwangerschap keihard aan de slag gegaan. Ik had een doel: binnen 100 dagen weer op mijn oude gewicht komen. Samen met Guy ben ik gaan trainen”, aldus Regina, “Ik vind het namelijk prettig om er goed uit te zien, maar ik ben wel realistisch. Het boek heeft ook als ondertitel ‘Terug in je oude lichaam’. Guy heeft geen topmodel van mij gemaakt, dat hoeft ook niet. Ik weet dat mijn lichaam hier en daar een spekje heeft en dat ik soms een kilootje meer of minder weeg, maar dat is het leven. Het is vooral belangrijk dat je lekker in je vel zit. Dat je van binnen trots bent op hoe je er van buiten uit ziet.”

Guy sluit zich daarbij aan: “Iedereen is altijd op zoek naar een wondermiddel om snel af te vallen. Als je wil blijven stralen, is het belangrijk dat je gewoon goed eet en in beweging blijft. Met Regina werkte ik nauw samen, zo blijf je scherp en gefocust op je doel.” De presentatrice beaamt dat: “Soms zat ik even in een dipje en mailde ik Guy. Hij mailde dan terug dat ik op moest schrijven wat ik allemaal at, dan weet je vanzelf weer wat er niet goed gaat. Een week later was ik dan weer op het goede spoor!”

Dip
Een dip komt bij iedereen die aan het afvallen is wel eens voor. Volgens de personal trainer is het van belang dat je beseft dat je lichaam geen robot is: “Het gaat op zijn eigen manier om met de strijd tegen de kilo’s, kijk dan ook niet raar op als het afvallen even stilstaat. Als vrouw – en zeker tijdens je zwangerschap – houd je vocht vast en dat weegt ook wat. Raak dan niet in de stress en houd je aan de principes. Zo zul je zien dat je plotseling weer wat kilo’s kwijtraakt.”

Regina was nog voor het eind van de 100 dagen weer terug op haar oude gewicht. “Ik belde Guy op en was helemaal in extase”, vertelt ze lachend. “Ook toen ik nadien op vakantie was in Curaçao kon ik mijn geluk niet op. Ik zat lekkerder in mijn vel en voelde mij helemaal vrij in mijn bikini!”

Steun

“Bij het afvallen is mijn vriend Erdem echt een steun geweest. Tijdens de zwangerschap kwam ik meer dan twintig kilo aan en hij heeft er nooit één woord over gezegd. Dat vond ik fijn. Bij mijn vriendinnen merk ik weleens dat ze het prettig vinden dat hun vriend soms zegt van: ‘Joh, je moet nu wel even opletten.’ Dat werkt bij mij niet. Het is mijn lichaam en alleen ik heb daar iets over te zeggen. De rest van de wereld niet.”

Voor de dames die nu geïnspireerd zijn geraakt, heeft de winnares van Expeditie Robinson 2010 nog wel wat tips: “Motivatie is heel belangrijk, daarom was ik zo blij met de lieve woorden van mijn vriend. Ook belangrijk: een begin- en een einddatum. Wijk daar niet vanaf, wat er ook gebeurt.”